Bordtennis / Nyheter / 2024 / Martine utslått i Sarajevo
Foto: ETTU
Foto: ETTU

Martine utslått i Sarajevo

Martines andre kamp i OL-kvalifiseringen skulle begynne 17.50, men Arapovic og Tofant som spilte før henne, brukte så lang tid at Martines kamp måtte utsettes en halvtime. Nå hadde altså Martine mulighet til å kvalifisere seg for sluttspillrundene i kvaliken. Motstanderen er Sarah de Nutte. Lørenskog mot Luxemburg, og Martine vant sist de møttes.

Martine vinner serven, server mot midten og looper hardt på samme sted på returen. Etter 1-1 returnerer Martine helt ute i de Nuttes forehand, og vinner poenget. Det blir 2-2.

Luxemburgeren går opp i 4-2, men en fin retur av Martine fører til redusering. Det blir etter hvert 4-6, men nok en fin retur med backhand gjør at Martine henger med i kampen. Martine server godt, men sliter litt mot topspin. Da de Nutte server med underskru, returnerer Martine i nettet, og første sett tapes med 5-11.

I andre sett fortsetter Martine med gode serve-returer med backhand når de Nutte server med overskru, men i forsvarsspillet blir det en del ut. Det står 3-3, og Martine server. Når de Nutte kommer til med forehand loop er det vanskelig for Martine å svare. Hun forsøker både med blokk og loop, men de går ut. Tickan noterer i notatboka si, forsvarsspillet fungerer dessverre ikke helt.

Foto: Kevin Johansen

Martine kjempet, men det holdt ikke i Sarajevo. Skal man vinne på

dette nivået må man være skadefri og ha ei god oppkjøring

 

På 5-7 blir det en fin rally, der Martine berger en nettball, men det er dessverre de Nutte som vinner poenget. Hun kommer til med flere åpninger, og Martine har vanskeligheter med å forsvare seg. Settet ender 7-11, og nå har Sarah de Nutte 2-0-ledelse. Det var ikke ei slik åpning av kampen vi drømte om.

Tredje sett åpner med et godt angrep fra Martine, der de Nutte blir presset ut i backhand og Marine vinner poenget, og det neste. Fortsatt vinner imidlertid jenta fra Luxemburg mye poeng på forehand topspin.

Tickan tar time out på 2-4 i tredje sett. Det blir dessverre kun ett poeng på de fire neste ballene likevel, og det er forsvarsspillet mot de Nuttes forehand loop som ikke fungerer.

Foto: Kevin Johansen

Tickan forsøkte med taktiske grep, men i dag ville det seg ikke

 

På 4-9 begynner dette å se veldig mørkt ut, også kroppsspråket til Martine tyder på det. Det blir 5-10, Martine tar to baller, men bommer så på en backhand-loop, og det står nå 0-3 i sett. Basert på spillets gang så langt, må det nesten et mirakel til for norsk seier nå.

I fjerde sett starter Martine offensivt og smasher inn en loop fra de Nutte. Den etterfølges av en god rak forehand-loop fra Martine til 2-0, men de Nutte fortsetter å legge underskru mot Martines backhand, og da vinner jenta fra Luxemburg poeng. Det er ikke Martine på sitt aller beste vi ser. Er det skaden som plager henne? Selv ville hun ikke snakke så mye om det før kampen.

På 7-2 til de Nutte i fjerde sett skjønner vi hvordan dette mest sannsynlig ender. Man må være veldig optimist for å tro på norsk seier nå. På 7-4 har Martine et veldig godt backhand-spill og knapper ned på forspranget. Dessverre tar de Nutte to nye poeng og har 9-5. Variasjoner fra de Nutte setter Martine under ytterligere press, og hun får matchball imot. Det ender 6-11 og 0-4. Dette var ikke det vi håpet på i Sarajevo.

Etter kampen tok vi en prat med Martine.

Martine, vi vet at du ikke vil bruke skaden i handleddet som ei unnskyldning, men det kunne se ut som det hemmet deg i dag?

-Skaden har i hvert fall hemmet oppkjøringen til kvaliken. Jeg fikk ikke trent så mye som jeg ville.

I kampen i dag så det ut som du slet en del med de Nuttes overskru?

-Ja, jeg slet med så mye skru som de Nutte spiller med.

Dette er jo en spiller du har slått før. I dag ble det vanskelig?

-Ja, hun spilte med en helt annen taktikk enn i forrige kamp.

Hva er planen din framover, dette var den siste internasjonale turneringen for deg før sommeren.

-Jeg kommer til å bruke tid på å bli helt leget i handa.

Borgar har allerede gitt oss garanti for at han satser mot Los Angeles om fire år. Kan du love den norske bordtennisfansen det samme for deg?

-Ja, jeg vil satse til Los Angeles!

Tickan var realist etter kampen. «Martine var ikke godt nok forberedt på grunn av skaden som har plaget henne. Hun henger ikke helt med i dag. Vi vet hennes toppnivå, men internasjonalt må man også spille bedre taktisk, gjøre det vanskelig for motstanderen.»

Hva er dine egne planer videre, det er et EM i Østerrike i høst?

«Kontrakten min med NBTF går ut til sommeren, så jeg er veldig interessert i å få ei avklaring på fremtiden med dem.»

Vi håper å se Tickan i mange år på den norske laglederbenken. Han har en enorm bordtennisfaglig kompetanse, og en lun fremtoning som skaper trygghet hos spillerne.

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping