Bordtennis / Nyheter / 2024 / Høydramatisk avslutning i 1.divisjon: Lia IL rykker opp i Stiga-ligaen!
Lia IL vant en rekordjevn 1.divisjon og er klare for Stiga-ligaen. Foto: Kevin Johansen
Lia IL vant en rekordjevn 1.divisjon og er klare for Stiga-ligaen. Foto: Kevin Johansen

Høydramatisk avslutning i 1.divisjon: Lia IL rykker opp i Stiga-ligaen!

Som vi antydet før helga kunne alt skje i siste seriehelg i Bodø. Denne runden ble enda mer dramatisk enn vi forutså. Kjelsås ledet 1.divisjon først siste seriehelg, men endte kun på fjerdeplass.

Lia IL vant 1. divisjon etter ei veldig solid siste seriehelg. De vant alle fire kampene i Bodø og tok seriegullet med seg til Sørlandet. På laget spilte Hubert Marciniak, Martin Lund Nielsen, Alexander Korsgaard, Kristian Trydal og Kristoffer Esketveit.

Årets 1.divisjon var historisk jevn. Lia IL var kun ett poeng foran B-72 og Fornebu 2, der det kun var målforskjellen som avgjorde sølv og bronse i serien.

imagezwi6i.png

Fornebu BTK 2 med en dobellt veteranverdensmester på laget, endte på tredjeplass.

 

Harestua som før denne runden lå ett poeng bak tabelltopp og opprykk, endte med å ta den kjedelige turen ned til 2.divisjon sammen med Husøy og Foynland. Det er også helt ekstraordinært at et lag rykker ned fra 1.divisjon med hele 13 poeng.

Bodø BTK som lå på nedrykksplass før helgas runde, tok tre seire og en uavgjort og berget plassen.

Trener i Bodø BTK, Andreas Wiik, hadde et betydelig press på seg foran siste serierunde, men laget tok sju poeng og sikret fornyet kontrakt i 1.divisjon

Wilhelm Kindblad som spiller i Pingisligaen for Halmstad, har spilt for Bodø BTK siden 2015. han har enda ikke tapt en single-kamp på norsk jord.

 

Det var hele 20 serielag i aksjon i ulike divisjoner i Bodø denne helga. Deltakerne som tok turen fra Grimstad i sør til Tromsø i nord var veldig fornøyde med arrangementet. Bodø BTK hadde som vanlig lagt seg i selen for å gjennomføre et solid arrangement, og spillerne var svært fornøyde med dommere på alle bord og de øvrige fasilitetene klubben og byen hadde å by på. Mange ga klart uttrykk for at de satte pris på en tur nordover i årets seriespill. I og med at Bodø holdt plassen i 1.divisjon blir det trolig en ny storrunde i nord neste år.

Espen Wiik og Ane Handegård var som vanlig sentrale i gjennomføringa av et bordtennisarrangement i Bodø.

 

 

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping