Bordtennis / Nyheter / 2024 / Bundesliga: Borgar Haug og Borussia Dusseldorf seriemester!
Foto: Dusseldorf
Foto: Dusseldorf

Bundesliga: Borgar Haug og Borussia Dusseldorf seriemester!

I går ble sluttspillfinalen i Bundesliga arrangert i Frankfurt. Borussia Dusseldorf vant mot sin argeste rival Saarbrucken, og dermed fikk de revansje for det kjipe tapet i Champions League-finalen.
Dette betyr at vi har en norsk seriemester i Europas desidert hardeste bordtennisliga, Borgar Haug, naturligvis.
Dusseldorf gikk for et konservativt oppsett i finalen med Dang Qui som ener, Timo Boll toer og Anton Kallberg som nummer tre.
Saarbrucken satte opp Darko Jorgic som ener, Patrick Franzisca som nummer to og mer overraskende Cedric Meissner som sistemann.
Qui vant 3-1 mot formsterke Franzisca i åpningskampen, og satte derfor erkerivalen under umiddelbart press.
Jorgic slo imidlertid tilbake med en gang, og vant 3-2 mot Timo Boll, i en rysare som gikk til fem sett og 15-13 i avgjørende!
Kallberg tok så en komfortabel 3-0-seier mot Meissner, før Qui og Jorgic måtte ut i en femsetter, som Borgars lagkamerat vant. Her ble det forøvrig 11-0 i andre sett til Dang Qui. Med seieren vant Borgars klubb sitt 34 seriemesterskap, og det ble også The Double siden de vant cupen på nyåret.
Selv om Borgar ikke fikk spille finalen, har han spilt masse kamper i debutsesongen, og han vil få mer spilletid neste sesong, etter de stegene han har tatt i år.
Dette gir ham mye erfaring, og det må også være kult å stå sammen med resten av laget og motta hyllest fra en fullsatt Suwag Energie Arena i Frankfurt, mens de ble badet i konfetti.
Tid til feiring ble det imidlertid ikke for den norske bordtennisstjerna, han måtte dra rett til flyplassen for å reise til Thailand og spille WTT, den siste turneringa for Borgar denne sesongen. Etterpå venter en velfortjent liten ferie i Norge, før sesongoppkjøringa starter i Dusseldorf allerede om noen uker.
STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping