Bordtennis / Nyheter / 2024 / Borgar Haug i kalasform!
Foto: WTT
Foto: WTT

Borgar Haug i kalasform!

Denne uka spilles WTT Star Contender i Slovenias vakre hovedstad, Ljubljana.
Star Contender er det nest gjeveste i WTT-universet, like under Grand Smash. Borgar som i forrige uke tok en veldig sterk seier mot en Topp 100-spiller i Zagreb, viser storform i turneringa. I første kval-runde slo han hjemmehåpet Aljaz Godec 3-1. Her var Borgar favoritt, for sloveneren er mye lavere ranket. 80 prosent av de som hadde tippet på kampen mente Borgar ville vinne. Det som likevel er verdt å ta med seg er den sterke mentale prestasjonen nordmannen sto for i Slovenia. Han tapte første sett, vant andre med knappest mulig margin, lå under 8-10 i tredje og tok fire strake baller, for så å vinne også fjerde sett knappest mulig etter at begge spillerne fulgte hverandre tett. Det er alltid vrient å spille mot de som har hjemmebane. De er gjerne ekstra tent, og har publikum på sin side. Denne seieren ga en mental boost for Borgar, og gir et viktig signal til ledelsen i Borussia Dusseldorf.
I andre kvalrunde sto imidlertid Borgar for den virkelig store sensasjonen mot Brian Afanador, ranket som nummer 75 i verden. Denne spilleren fra Puerto Rico har stått for flere store prestasjoner de siste par årene, og han var storfavoritt mot vår spiller.
Borgar ville det imidlertid annerledes. Han vant første sett, også her med knappest mulig margin, 11-9. Puerto-ricaneren kjempet seg tilbake i andre sett, 11-8. Så vant Borgar tredje sett, også nå på knappeste måte 12-10. Afanador kjempet for å utlikne, men i stedet tok Borgar settet 11-7 og sto altså for sin andre kjempeskrell på ei uke! Hittil i turneringa har Borgar vunnet seks sett, fem av dem med knappeste margin. Det er ei kjempeforbedring fra OL-kvaliken.
I siste kvalrunde møter Borgar Jinbao Ma. 24-åringen fra USA er ranket et par plasser foran Afanador, men det er ikke uoverkommelig med den formen Borgar viser nå. Skulle Borgar vinne kampen tar han seg altså til hovedrunden i ei WTT Star Contender-turnering like før OL når alle er desperate etter å sanke rankingpoeng. Det ville vært en enorm prestasjon. Uansett blir det gøy å se neste verdensranking for Borgars del.
STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping