NBTFs president og administrasjon var naturligvis ringside og så det norske landslaget.
Dessverre ville deg seg ikke for Norge i dag. Det ble 0-3 tap. Romania var et bedre lag. Imidlertid var det også i dag flere aspekter å glede seg over ved den norske innsatsen, og 0-3-resultatet var slett ikke dekkende for det som skjedde i kampen.
I første kamp skulle Borgar ut mot Eduard Ionescu. Det ble en litt nølende start der verken backhand eller servereturer fungerte optimalt og Borgar tapte settet 6-11. I andre sett ble Borgar liggende under igjen. Det sto 3-5 etter mange misser av Borgar, og det så ikke spesielt lyst ut for Norge. Men så begynner forehandspillet å fungere og Borgar spiller langt mer aggresivt. 3-5 snus til 9-6 og Borgar imponerer spillemessig. Eduard Ionescu svarer, men Borgar sikrer 11-8 med en nydelig forehandavslutning.
Tredje sett starter også dårlig. Borgar ligger under 1-4, 2-5, 3-6. På dette punktet slår imidlertid Borgar tilbake i kampens meste duell. Borgar viser også fram sine returegenskaper på 5-7, men en servefeil fører til 6-8. Borgar kjemper seg tilbake og det blir en fin rally for publikum på 8-8. Så kommer Borgar med en god overskrudd serve som gjør at han tar settet 11-8. For en snuoperasjon av den norske kapteinen!
Fjerde sett starter også dårlig, 0-3. Borgar kjemper seg inn igjen og vinner nok en fin duell på 3-4. Ionescu slår tilbake og det står etter hvert 4-8. Så viser Borgar at han kan varte opp med svært godt backhandspill til tider og Romania tar time out på 7-8. Borgar slår en veldig hard backhand som dessverre blir en hårfin miss. På 8-9 viser også Borgar veldig godt forsvarsspill og utlikner. Tilskuerne roper nå «Norge! Norge!» Eduard Ionescu svarer, men på 9-10 angriper Borgar med to harde forehand looper, men bommer og settet tapes 9-11.
I femte starter Borgar veldig aggresivt, servereturene fungerer og går opp i 4-2 og 5-3. En heftig duell ble imidlertid her tapt, og det ble kanskje avgjørende for kampen. Borgar vil mye, men Eduard tar tak i kampen og vinner 11-6. Etter å ha ledet 5-3 var det naturligvis skuffende at det endte 6-11 for Borgar. Norge blir liggende under og vi skjønner at dette nå blir veldig tøft.
I andre kamp skulle Khai Noah Lam ut mot Ovidiu Iunesco. Vår 16-årige debutant mot en svært god rumener med EM-sølv i single og VM-sølv i double skulle tilsi totalslakt. Khai hadde imidlertid ikke tenkt å gi seg uten kamp og det skulle bli en svært imponerende innsats av den unge nordmannen.
Akkurat som mot England spilte Khai uten respekt, og det er til tider Khai som setter opp tempoet slik at Ovidiu må slite for å henge med. En knallhard forehand-loop fra backhandhjørnet som han plasserer i Ovidius forehand gjør rumeneren helt utspilt. Deretter blir det en fin backhand-rulle der Khai viser at han også kan bruke backhand i slike kamper. Khai plasserer en blokk midt i buken til rumeneren og det stå 8-8. På 9-9 blir det en rally der Khai er maks uheldig. Det ser ut som det er et dobbeltslag på rumeneren og Khai bommer. Settet ender 9-11. Men for en innsats av vår mann!
I andre sett åpner Khai svakt og ligger under 0-4, men snur til 8-6 etter meget overbevisende spill. På 8-7 til Khai tar Norge time out. Dessverre fortsetter Ionescu og på settball for han er han heldig og får en nettruller og tar settet 11-8.
I tredje sett følger de hverandre. Khai leder flere ganger, men etter hvert står det 6-6 og 7-7. Rumeneren tar ledelsen til 7-9. Her svarer Khai med en kjemperetur til 8-9, men så ender det 8-11. 0-3 i sett altså, men Khai viser svært lovende takter i denne kampen. Han henger fullt med i tempoet og rumeneren må kjempe for å vinne jevne sett. For et debutstevne dette har vært spillemessig for Khai!
I tredje kamp var det Alexander Klerck Fransson som skulle ut mot Teodor Istrate. I likhet med i England-kampen er åpningen tøff for Alex og første sett ender 3-11. Midtveis i andre sett våkner Alex og det blir et helt annet spill fra han. Forehand fungerer og flere ganger skaper han vanskeligheter for rumeneren med looper med mye overskru og det står på et tidspunkt 6-8. settet ender 7-11.
I tredje sett kjemper Alex hardt og viser flere ganger et veldig godt forehandspill og gode dueller på 3-3 f.eks. det står så 4-4, 5-5 og 6-6. Norge tar time out på 6-7 og det blir 8-8. Til tross for flere fine forehand-looper ender kampen 8-11. Siste settet var svært lovende av Alex.
Norge taper som sagt mot en bedre motstander i dag og vi hadde gjerne sett at sifrene skulle vært bedre. Samtidig var det mye positivt å ta med seg fra kampen. Norge holder tempoet i internasjonal bordtennis, det er veldig viktig. Tidvis er også serve -og retur-spillet godt. Forsvarsspillet kan definitivt bli bedre. I Norge kan man gjerne feil og fortsatt vinne poenget. Det kan man ikke i EM. I internasjonale mesterskap kan man prestere veldig godt og likevel tape poenget.
Med nivået i dagens bordtennis er det veldig vanskelig å hevde seg internasjonalt, men dette laget har mange år foran seg til å bli bedre. Og Romania var faktisk bare litt bedre i dag.
Sportssjef Marte Grutle Aasebø kommenterte etter kampen at det var god innsats av Norge, med flere jevne matcher. Borgar tapte to kamper, begge ble fem-settere. Khai gir i perioder motstanderne virkelig hard kamp. Det som nå må gjøres er å konkurrere enda mer på høyt nivå. Han skal til Japan nå og trene der i flere uker.
Tickan sier at det nå må jobbes for at laget blir litt tøffere i sitt spill. Det er viktig at selv om spillerne er unge må de nå matches mye på seniornivå. Borgar ble etter hvert best på Halmstad og da var det veldig riktig å ta neste steg i Tyskland, avslutter landslagstreneren.
Martin Frøseth fikk dessverre ikke noen kamper i EM, men foreldrene støttet opp om det norske laget.
Familie og venner ga lyd fra seg på tribunen.