Vi er klare!

  70

  Aida Dahlen og Tommy Urhaug sammen med Istvan Moldovan, Joachim Sørensen og Jan Bergersen har nå vært en uke i Rio. Vi har bodd i deltagerlandsbyen hvor vi er innlosjert på rom i forskjellige leiligheter.
  Vi ankom forrige torsdag 06 på morgenen og brukte resten av dagen til å gjøre oss kjent i leiren og tok en tur bort i hallen for å sjekke forhold og hvilke prosedyrer som gjaldt i forhold til tilgang på trening.
  Vi ble som andre tilgodesett med 2 timer en gang, og 1 time en gang i hovedhallen som består av 8 bord. Oppvarmingshallen har 16 bord sånn at alle spillere har tilgang til eget bord før kamp. Treningshallen består av 20 bord og disse stedene har vi måttet søke om treningstid i for å få trene.
  Tommy har trent 10 bordtennisøkter og egen fysisk trening samt behandlinger med Joachim.
  Aida har trent en bordtennis og en fysisk økt hver dag i tillegg til behandlinger med Joachim.
  Joachim Sørensen er manuellterapeut, tidligere landslagspiller og er med i sitt tredje Paralympics.
  Istvan Moldovan er Idrettspsykolog, tidligere kongepokalvinner og er med i sitt første Paralympics.
  Jan Bergersen er tidligere landslagspiller og med i sitt sjette Paralympics.
  Vi har satt sammen et komplementært støtteapparat som dekker de fleste funksjoner og alle tre kan både være trener, sparring og coach for spillerne. I tillegg behersker de forskjellig material og kan derfor simulere motstandere spillerne får.
  Tommy og Aida har også jobbet med sine mentale trenere og gjennomført videoanalyser av potensielle motstandere, og enda mer spesifikt etter at vi fikk trekningen.
  Å bo i deltagerlandsbyen er jo en lukket verden, her er det sikkerhetssjekk som på flyplass hver gang vi skal inn i landsbyen og inn på arenaene. Den norske ledelsen i leiren består av Cato Zahl-Pedersen og hans team med kontorpersonale, presseattache, lege, fysior og idretsspsykolog. Istvan og Joachim inngår i hovedledelsen (prestasjonsteamet) fullt ut når vi er ferdig, og også nå når de ikke er opptatt med bordtennisgjengen.
  I landsbyen har vi tilgang på matsal plass til 5000 stykker hvor det serveres mat 24/7 fra mange av verdens hjørner. Italiensk, Indisk og kinesisk har slått godt ann hos oss, sammen med havregrøten til frokost.
  Det finnes også et meget stort treningsstudio hvor støtteapparatet har svettet hver dag.
  Poliklinkk hvor MR og andre ting kan taes hvis nødvendig.
  Multikulturelt religionssted, hall med biljard, airhockey, bordtennis, Playstation med mere.
  Det finnes også en internasjonale sone hvor presse og gjester kan komme hvor det finnes gratis Mcdonalds, Souvenirsjappe, Blomster, frisør, foto, butikk med det aller enkleste, Samsung har stand osv.
  Ellers står det automater med Colaprodukter rundt overalt som vi kan forsyne oss av.

  I dag har vi også hatt pressetreff med NRK og Dagbladet og tidligere i uken med VG på Skype og NTB og Aftenposten her.

  I kveld har det vært åpningsseremoni, men siden spillerne skal i aksjon allerede i morgen så har vi stått over den og ladet opp med et lite besøk på en god biff restaurant med planlegging av morgendagen og gått gjennom motstandere.

  Prosedyrene før kamp er følgende, vi har tilgang på et bord i treningshallen i 40 minutter, deretter et bord i oppvarmingshallen i 40 minutter før vi må møte i Callroom 30 minutter før for sjekk av trøyers farge, at den har navn, forkortet landskode og at reklamebestemmelsene overholdes. Det skal velges ut baller, racketer skal til kontroll, serve skal bestemmes og i hvilket hjørne coachen skal sitte. Et hvitt håndkle uten reklame blir delt ut til spillerne. Det blir oppstilling og deretter innmarsj til musikk hvor spillere og dommere presenteres og spillernes bager blir deretter bært inn av frivillige funksjonærer. Når kampen er over blir det rundgang i mixedsone hvor pressen har tilgang til kommentarerer. Så en kamp kan med transport vare 4-5 timer før vi er tilbake i landsbyen.

  Vi har fått gjennomført all den treningen vi har hatt planer om, så det er meget gledelig, skadehistorikken tatt med i betraktning.

  Dermed er vi nå klare, hvor gode prestasjonene blir, og hva de holder til, gjenstår ennå og se, men vi er optimistiske og gleder oss til start i morgen torsdag.