Veterandamer i skuddet

329
Alle tuppene ettere første runde med puljespill.

Tekst og Photo: Thomas Møller

Tuppecupen på Jevnaker samlet 18 damespillere i helgen. Snøballen som Kobra BTK bakte sist vår ruller videre og blir større og større.

Bordtennis er for alle og bordtennismammaer trenger ikke bare være mammaer som stiller opp på dugnader og står i kiosken på turneringsdager. De kan også spille bordtennis.

Kobra: Lene, Sandra og Lillian fra Kongsvinger.

Kobra BTK startet en egen damegruppe med navnet Kobra Gold. I mars inviterte de bordtnnismammaer fra andre klubbere til Goldie-cup, som samlet 12 voksne damer.

Lørdag økte antallet til 18 og ingen skal bli overrasket hvis enda flere deltar når B-72 er neste klubb som står for et tilsvarende sosialt og sportslig arrangement for damer.

Fokus BTK og Harestua IL har også varslet tuppeturneringer, mens Kobra og Jevnaker har neppe tenkt å la sine gå inn i historien uten oppfølgere. Markedet er åpnet, så det er fritt fram for alle klubbene.

På herresiden har klasseutvalget økt enormt i nyere tid. Kanskje Goldie-cupen og Tuppecupen bare er starten på en tilsvarende utvikling på damesiden. Det viser seg i hveret fall at hvis tilbudet er der, så dukker spillerne opp.

Gryterett sto på menyen i det fine været utenfor bordtennishallen.

Sportslige og sosiale aspekter er likestilt for bordtennismammaene. Å, ja – de viser vinnerinstinkt når kampene pågår, men med glimt i øyet. I lørdagens tuppecup på Jevnaker var det ikke uvanlig med skryt til motstanderen når et fint slag ble slått. Ei heller forbudt med litt skravling underveis.

Uhøytidelig aktivitet er like viktig som den alvorlige. Uten bordtennismammaer og -pappaer blir det heller ingen bordtennisbarn som kan satse og spille seg mot toppen.

Berit Tønsaker og Randi Nordsveen i kamp med humør.

Det ble spilt to runder med puljespill i Tuppecupen. De siste puljene basert på rekkefølgen i de første. Ping Liang Kornbråten fikk både bursdagssang og seiershyllest i Jevnaker Bordtennishall. Jevnaker BTK-spilleren vant alle kampene sine.

Turneringsleder Lene Jensen ble nummer to. Hun la ned et stort stykke arbeid for å kunne gjeennomføre lørdagens happening og viste samtidig at det går an å bli en habil bordtennisspiller slv om man starter i godt voksen alder. Hvis man trener.

Linda, Lene, Anne, Ping og Pia-Helen fra arrangørklubben.

Jevnaker BTKs damegruppe – tirsdagstuppene – har trent hver tirsdag siden Goldie-cupen på Kongsvinger i mars. Stadig flere bordtennismammaer kommer til.

Liv Sæther (B-72) var den som kom nærmest mot turneringsvinneren, da hun vant to sett mot Ping. Lene Pettersen (Kobra) besatte den siste plassen i finalepuljen for vinnerne av de innledende puljene.

Følgende deltok i lørdagens tuppecup: Ping

Ping vant tuppecupen på bursdagen sin.

Liang Kornbråten (Jevnaker), Lene Jensen (Jevnaker), Liv Sæther (B-72), Lene Pettersen (Kobra), Sandra Antonisen (Kobra), Linda Svendsbråten (Jevnaker), Birgit Jensen (Fokus), Line Fransson (Fokus), Trine Nielsen (Harestua), Anne Stenerud (Jevnaker), Berit B. Tønsaker (B-72), Olga Andreeva (Fokus), Pia-Helen Fagerslett (Jevnaker), Heidi H. Gustavsen (B-72), Lillian Ålstedt (Kobra), Cathrine Clerck (Fokus), Katrine S. Kjølsø (Harestua), Randi Nordsveen (Fokus).

Les mer om tuppcupen på Jevnaker BTKs hjemmeside http://www.jbtk.net/2017/08/26/tupper-med-tael/