VETERAN-EM 2017, HELSINGBORG

161

Årets veteran-høydepunkt gikk av stabelen i Helsingborg. Rundt 50 håpefulle nordmenn stilte til start og godstemning-faktoren var høy hele uken.

I single-spillet gikk 14 videre til hovedsluttspillet etter puljespill. Lengst av alle gikk (som vanlig) Pål Guttormsen, denne gang til 16-delsfinale der det ble et surt 2-3 tap for en god russer. Pål var seedet som nummer 10 før turneringen og hadde nok håpt på å gå litt lenger, men det var mye godt spill og til tider stor underholdning underveis.

Fra single tar vi også med at vi hadde en finalist i consolation-turneringen: Eva Doverby

I double skulle det bli enda mer gøy. 10 par gikk videre fra puljespillet. Av de som ikke gikk videre, vant duoen Kari Solveig Gjengedal og Aud Marit Aarnes consolation-turneringen!

På forhånd var det litt forventninger til et resultat (i hvert fall hos noen) for Christian Ibenfeldt og hans makker fra Frankrike Eric Durand (regjerende verdensmester i single), seedet som nummer 8. Sist de spilte sammen var for 17 år siden…

Med en litt heldig trekning der bl.a regjerende verdensmestre fra Russland ble slått ut før en forventet kvartfinale og en veldig jevn og nervøs 8-delsfinale ble vunnet med minst mulig margin, var det klart for semi-finale på konkurransens siste dag. Resultat: En komfortabel 3-0 seier og finaleplass.

I finalen ble det vanskeligere. Fulle tribuner i Helsingborg Arena og god tysk/russisk motstand ble for tøft til slutt: jevnt 1-3 tap som med litt mer marginer fort kunne vippet andre vei.

Men alt i alt en god uke: Som vanlig upåklagelig stemning i den norske troppen og sølv i et internasjonalt mesterskap har vi vel ikke sett siden cadet single-sølvet til nevnte Pål Guttormsen (riktignok for England) … Og om et år er det VM i Las Vegas – vi regner med stort norsk oppmøte også der .