Vellykket regionsamling med Jaroslaw Lowicki–nyttig input både til spillere og trenere

246

Tekst: Espen Wiik

Helga 15.-17. desember 2017 var Bodø BTK i samarbeid med Region Nord og NBTF arrangør av ei svært vellykket regionsamling med landslagstrener Jaroslaw Lowicki.

Det hele gikk av stabelen i Bodø BTKs treningslokale i Bankgata Flerbrukshall i Bodø. Hele 18 utøvere, i alderen 8-20 år fra Bodø (12 utøvere), Rana (6) og Narvik (1) deltok på samlingen.
I tillegg til Jaroslaw var Bodø BTK representert med tre trenere, Ane Handegård, Andreas Wiik og Espen Wiik. Fra Rana hjalp Tor Anders Rasmussen og Henning Fjellheim til og fra Narvik kom Tor Arne Bratli. 11 bord var i bruk, hvorav det ene med ballmaskin, hvor Andreas Wiik hadde ansvaret for de som var innom der.

Samlingen startet allerede fredag kveld, da fikk Jaroslaw se alle utøverne i aksjon, med mange korte øvelser hvor spillerne var innom de ulike slagteknikkene.
Etter dette passet hadde trenerne møte hvor spillerne ble delt i tre grupper som de skulle stå i resten av samlingen. Lørdag var det tre pass mellom kl. 09.00 og 17.00 og søndag to pass fra 09.00 til 13.30.

Jaroslaw er en meget grundig i alt sitt arbeid, det merket vi allerede fra oppvarmingen hvor fokus var å bruke mest mulig naturlige bevegelser og tøyinger, med mye fokus på mageregionen og styrke fleksibilitet der. Det at det ble kommunisert på engelsk noe ungdommen taklet svært bra både i forståelse og når de selv snakket med Jaroslaw. Flesteparten av øvelsene var regelbundne, og mye kamplike. Mye fokus på balanse og fotarbeid, og om det å være på plass når ballen kommer. Jaroslaw, som er en svært dyktig spiller selv, demonstrerte godt hvordan ting skal gjøres. Teknisk sett ved bordet fikk alle utøverne gode tips om forbedringer, fra fotstilling, hoftebevegelser og håndleddsjusteringer.

Det var også mye fokus på det mentale rundt det å spille bordtennis. Det å slappe av, legge seg på gulvet, nullstille kroppen, få ut spenninger er viktig.
Det å tenke taktikk, variere sitt spill, finte ut motstanderen, eller «jukse» som han mye snakket om, å finte motstanderen ut med kroppsbevegelser.

Det ble også mye tid for spillerne å konkurrere, både med lagkampen, kamper mot Jaroslaw, noe som var spesielt populært.

Samlingen var også viktig for oss trenere, som fikk en solid dose input fra den erfarne treneren. Imponerende å se hvordan han ser hva som ikke stemmer hos en utøver, og med små justeringer plutselig får ballen til gå dit den skal. Også viktig for oss trenere i nord å møtes på en slik måte, noe vi håper og tror vi får til i 2018 også.

Spillerne rapporterer også om at de syntes dette var ei kjempebra samling, og de virkelig følte de ble sett.

Vi takker Jaroslaw for besøket og ønsker ham hjertelig velkommen igjen til oss i Nord-Norge.

Bilder fra samlingen finner dere her