Utsettelser av Veteran-VM

471

Tekst Kevin Johansen
Foto   Knut Helseth

Som kjent er Veteran-VM i Bordeaux som opprinnelig skulle vært avholdt sist sommer flyttet til 26. april-2. mai 2021, så får vi håpe det på det tidspunktet er forsvarlig å arrangere et så stort mesterskap.

Dette får også følger for kommende mesterskap Veteran-VM 2022 ble tildelt Omans hovedstad Muscat og skulle gå av stabelen 6.-12. mars. Det er np vedtatt flyttet til 2023.

På denne tiden må man håpe og tro at Covid-19 er et tilbakelagt kapittel slik at arrangementet kan gå som planlagt. Tildelingen til Oman viser nok en gang at ITTF tar viktige og riktige grep for å utbre sporten vår i global skala. Veteran-VM 2023 vil avholdes i Oman Convention and Exhibition Centre der det vil være et spilleområde på hele 22 000 kvadratmeter. Senteret inneholder i tillegg hele 55 møterom og auditorium slik at en rekke offisielle møter vil avholdes under VM.

Muscat er en veldig interessant by der man kan kombinere bordtennis med en rekke kulturelle aktiviteter eller fantastiske naturopplevelser så når den tid kommer håper NBTF at mange fra Norge tar turen til Midt-Østen. Det går daglige rimelige flyturer med blant annet TURKISH Airlines til Omans hovedstad. Turen kan kombineres med besøk flere steder i regionen, ørken-safari er en av aktivitetene som vil bli veldig populært for deltakerne.

Bordtennisforbundet i Oman har økt sin kompetanse på store arrangementer med blant annet å ha arrangert World Junior Circuit og andre mellomstore arrangementer. Veteran-VM vil bli en av de største sportsbegivenhetene landet noen gang har arrangert.

For Norges del er imidlertid denne utsettelsen ingen stor fordel. Skulle vi få Veteran-EM samme år vil vi måtte konkurrere om deltakere med Oman fordi det forståelig nok vil være mange om ikke kommer til å delta på begge arrangementene.

Det første Veteran-VM ble arrangert i Gøteborg i 1982 og siden har det vært arrangert i de fleste deler av verden.