Paralagets-tre-8’er-gutter.jpg

Paralympisk kvalifiseringsturnering

I den paralympiske verdenskvalifiseringen i Slovenia i juni kan Norge delta med en spiller i hver klasse som skal kjempe om en plass i Paralympics. I klasse 8 herrer hadde vi 3 gode kandidater og vi bestemte oss derfor for å lage en uttaksturnering for å avgjøre hvem som skulle få den plassen. Pablo Jacobsen, Steffen Salomonsen og Fredrik Nordsveen Johansen spilte om kvalifiseringsplassen i helga. 

(Fra før er tre norske spillere klare for kvalifiseringsturneringen, Sebastian Vegsund klasse 4, Merethe Tveiten klasse 6 og Nora Korneliussen klasse 7. Tommy Urhaug klasse 5 og Aida Dahlen klasse 8 er kvalifisert til PL gjennom verdensranking.)

Grunnet lite kamptrening i det siste for gutta og Aida, så ble det en to dagers turnering lagt opp så likt en internasjonal turnering som mulig. Det begynte med 4 spillere på fredag som spilte en turnering alle mot alle hvor det var premier slik at alle kamper ville ha noe å si for alle spillerne.

Det ble spilt på ett bord til fastsatt tid og tilgang til oppvarmingsbord en time før. Callroom med racketkontroll og valg av baller 20 minutter før. Trene på de 15 minuttene i callroom med tanke på å lage seg gode rutiner for dette. Noen velger å høre på musikk, noen tar luft, noen vil prate, noen vil ha taktikk, alt dette for å finne riktig spenningsnivå, fokus, gode følelse osv. 5 minutter før kamp var det innmarsj med presentasjon av spillere og dommer.

Kampene ble gjennomført med 2,5- 4 timer mellomrom for å erfare det vi vanligvis gjør internasjonalt. Maks 3 kamper på en dag.

Fredag 7.5.21:

 • Pablo Jacobsen-Aida Dahlen 2-3
 • Steffen Lande Salomonsen-Fredrik Nordsveen Johansen 3-1
 • Pablo – Steffen  3-0
 • Aida – Fredrik    3-1
 • Pablo – Fredrik   3-0
 • Steffen – Aida    3-2
 1. Pablo 2-1 kamper      5-3 innbyrdes
 2. Aida 2-1 kamper        4-5 innbyrdes
 3. Steffen 2-1 kamper    3-4 innbyrdes
 4. Fredrik 0-3 kamper

Lørdag skulle gutta spille ren uttaksturnering alle mot alle en gang, men de tok med seg resultatene innbyrdes fra fredag og de to spillerne som da lå øverst på tabellen ville spille en finale om plassen i Slovenia.

Lørdag 8.5.21:

 • Steffen – Fredrik  3-0
 • Pablo – Fredrik    3-2
 • Pablo – Steffen    3-1
 1. Pablo 4-0 kamper
 2. Steffen 2-2 kamper
 3. Fredrik 0-4 kamper

Etter dobbelt serie med til sammen 5 kamper hver med internasjonale rammer skulle det nå bli avgjørende kamp mellom Pablo og Steffen.

Noe av hensikten med kampene var å få sjekket hvor spillerne stod i forhold til spillerstyrke, teknikk, enkeltslag, taktiske egenskaper, mentale prosesser, håndtere press, tåle motgang, timeout, håndklepauser og bryte mønstre hos kjente motstandere. Øve på hva man gjør 24 timer før kamp med trening, hvile, ernæring, søvn, oppvarming, innslaging, legge taktikk, callroom, innmarsj, tanker, følelser, strategier osv.

Pablo hadde vunnet to kamper mot Steffen forholdsvis greit, og imponert med solid og godt spill hele helgen, så han var nok favoritt i denne kampen, noe som også skal trenes på og håndteres. Steffen hadde variert litt i spillet så langt, men hadde vist i perioder at han kunne komme på talefot med Pablo.

Gutta vant hvert sitt sett innledningsvis, Steffen dro i land det tredje med 11-8 og slo inn matchballen på 10-7 i tredje sett.

Etter 2 dager med 6 kamper hver, gjennomført på en veldig god måte fra begge spillerne, var det altså Steffen Salomonsen som viste seg best i den avgjørende finalen og får en plass i Slovenia.

Takk til Fokus Bordtennisklubb for bruk av hall, Olympiatoppen som stilte med representanter og Norges Bordtennisforbund som stilte opp med toppdommerne Victor Hellevik og Erik Bergseter.

STIGA TTEX Norsk Tipping IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell