Unni Halvorsen og Tore Wiggen er årets veteran!

224

Unni Halvorsen, Langhus –årets veteran 2014/2015 for damer og Tore Wiggen, Heros – årets veteran 2014/2015 for herrer

Unni Halvorsen, Langhus –årets veteran 2014/2015 for damer
Gladjenta Unni (som holder seg utrolig godt) bodde på Rødtvet i Oslo i sin ungdom og ble kjent med bordtennis via søskenparet Bente og Steinar Paulsen, to velkjente norske bordtennisprofiler som den gang spilte for Sportsklubben Grei i Oslo. Hun startet med bordtennis som 15 åring og gikk i samme klasse som Bente til hun flyttet til Ski i Akershus.

Hun meldte seg inn i Ski Bordtennisklubb, og har deretter spilt for Kolbotn BTK, Kjelsås BTK, Lynild BTK og nå for Langhus. I sistnevnte klubb har hun til tider vært selve ”ankeret” og brenner for å gi bordtennistilbud til barn og ungdom. Og i år har Unni endelig fått trent bra selv også.

Unni er en utrolig sosial person, og vi er mange som kjenner henne fra Telemarkslekene i bedrift (Skien), NM’er på 1970 tallet i Bergen osv.

Veteranmiljøet med mange damer inkl. Unni og Eva Doverby har stadig vært på flotte turer både sosialt og sportslig utenfor Norge ifbm. veteranmesterskap. Dette er turer som veteraner anbefales sterkt å delta i, da det er mange fine reisemål og god atmosfære.

Sportslig sett er Unnis store bragd at hun ble nord-europeisk mester i 40 årsklassen i sammen med Per Hegglund for noen år siden i Finland. Også vant hun gull i NM for veteran damer 50 år for et par år tilbake.

Veterankomiteen fant Unni som en klar og verdig person for prisen årets veteran 2014/2015 for damer som ble utdelt henne av Egil Hauge under veteran NM 2015 i Fokushallen i Oslo lørdag 11.april 2015.

<b>Tore Wiggen, Heros – årets veteran 2014/2015 for herrer:</b>
Tore startet å spille bordtennis i Bergen i 1963. Da han ble kjent med Finn Schønberg i 1969 ble han raskt involvert i oppgaver rundt arrangementer etc. 1 1970 ble han medlem av Sportsklubben Heros.

Trioen Kjell Svanevik, Knut Håvåg og Tore jobbet mye i sammen for å arrangere mesterskap i bordtennis av ulike slag i vest på denne tiden. Tore er en ekspert i organisering og deltok like gjerne fysisk med flytting av bord fra en hall til en annen osv. Han har alltid ivret for bordtennisen.

Foruten organisering og dommergjerninger i idretten vår har Tore deltatt i flere NM for veteraner. Det toppet seg med gull i veteran NM i herrer double 60 årsklassen i sammen med Finn Dyrekolbotn i 2007.

Tore er et ikon for alle i Sportsklubben Heros og Norsk Bordtennis generelt med sin positive holdning og gode smil. Når det er mulig hjelper han fortsatt til for sin klubb og ønsker å være tilstede selv med sine helsebegrensninger. Hans-Johan Halsvik mottok prisen på vegne av Tore under veteran NM i Oslo lørdag 11.april 2015.