Ungdoms EM i Portugal

  124

  EM Guimaraes Portugal 14.-23.juli

  Tekst Øivind Eriksen

  Årets EM for kadetter og juniorer arrangeres i Guimarães i Portugal. Lagturneringen spilles over 5 dager, fra fredag 14. juli – tirsdag 18. juli, mens de individuelle klassene også spilles over 5 dager, fra onsdag 19. juli – søndag 23. juli. EM for kadetter og juniorer er både et elite-EM og et EM der alle nasjonene kan delta.

  Norge stiller med lag i alle 4 klassene. I kadett gutter deltar trioen Borgar Haug, Fokus BTK, Fredrik Buringrud- Langen, B-72 og Henrik Bagner Nilsen, B-72, med Gundars Rusis som lagleder. I kadett jenter deltar duoen Akshaya Vimalasenan, B-72 og Katarina Evensen Wetzel, B-72, med Sindre Åteigen som lagleder. I herrer junior deltar trioen Sondre Grindheim Berner, B-72, Adrian Evensen Wetzel, B-72 og Finn Vetvik, Lia IL, med Maciej Pietkiewicz som lagleder. I damer junior deltar kvartetten Nora Bagner Nilsen, Stord BTK, Sarah Horgen, Stord BTK, Rebekka Carlsen, B-72 og Maja Haugen Gjelle, B-72, med Jaroslaw Lowicki som lagleder. Totalt deltar dermed 12 norske spillere og 4 norske lagledere. Det har vært noen kjedelige forfall i den norske troppen, og Norge stiller dessverre uten Fredrik Meringdal(tatt ut til kjemi OL i samme periode og prioriterer dette), Alexander Klerck Fransson (private grunner) og Martine Toftaker (skadet – tretthets brud under høyre fot).
  Norge deltar i B-gruppen i kadett gutter, kadett jenter og herrer junior, mens det norske laget i damer junior spiller i A-gruppen. Som vanlig er det først et innledende puljespill, før plasseringsspillet starter. I kadett gutter spiller Norge i gruppe F mot Litauen, San Marino og Luxembourg. 40 nasjoner deltar i kadett gutter. I kadett jenter spiller Norge i gruppe F, mot Italia, Nederland Irland og Finland. 35 nasjoner deltar i kadett jenter. I herrer junior spiller Norge i gruppe J, mot Ungarn, Kypros og Estland. 37 nasjoner deltar i herrer junior. I damer junior, der Norge deltar i A-gruppen, møter det norske laget Russland, Sverige og Belgia. Totalt deltar 35 lag i damer junior.

  Sportssjef Bengt Paulsen fortalte at målsettingen var at alle fire lagene skulle kvalifisere seg for A-gruppene i neste års EM, det vil bli tøft, men muligheten er der. Med 3 forfall blir det vanskeligere å nå disse målene. Paulsen mener at bak de 6-8 beste lagene i hver av lagklassene er det jevnt, og at alt kan skje. I de individuelle klassene har Norge medaljesjanser i kadett gutter double ved Borgar Haug, som spiller sammen med Owen Cathcart fra Irland. Det er også muligheter til gode plasseringer i kadett mixed double ved Borgar Haug/Katarina Evensen Wetzel og i damer junior double ved Rebekka Carlsen/Maja Haugen Gjelle, samt at flere av spilleren kan overraske og ta noen «skalper». Den norske troppen har hatt gode forberedelser, med samlinger i England, Irland, Sverige, Polen, Tsjekkia og Norge, og det er en sterkt norsk tropp som setter kursen sydover onsdag 12. juli.

  Tittelforsvarere i lagklassene er Italia i herrer junior, Romania i damer junior, mens Russland vant forrige EM i både kadetter gutter og jenter. Tittelforsvarerne i de fire singleklassene kom fra Frankrike, Romania og 2 ganger Russland. De tre seirene i juniordoubleklassene i 2016 gikk til Tyskland, Belgia og Hvite-Russland, mens seirene i de tre kadettdoublene gikk til Østerrike/Makedonia, Romania/Russland og Russland. Totalt ni nasjoner vant dermed en eller flere gullmedaljer i det forrige Europamesterskapet, med Russland som den suverene eneren med 5 ½ gull av 14 mulige.

  Se vedlagte linker for resultater og info.

  ETTUs hjemmeside

  Arrangørens hjemmeside

  Facebook

  Live stream