TV2 og Notodden satser på Paraidrett

407

«Paraveka – NBTF er et av særforbundene som er med på denne fantastiske satsingen, som finner sted i Notodden sommeren 2020. Vi har planer om å bruke muligheten til å presentere bordtennis på alle nivå. Både landslagsspillere og de yngre utøverne våre vil være tilstede. Kanskje blir det landskamper også..»

I perioden 20. – 25.juni 2020 arrangeres den første utgaven av ParaVeka på Notodden.

Samarbeidet mellom idrettslagene Heddal IL og Snøgg IL, Notodden Utvikling AS, TV 2, Olympiatoppen, Norges Idrettsforbund m.fl. har som målsetting å fremme paraidrettens utøvere og deres prestasjoner. I fantastiske kulisser på Notodden skal 9 av særforbundene i Norges Idrettsforbund ha samlinger, konkurrere og delta i TV 2s produksjoner.

”Det ligger et godt og grundig arbeid fra mange involverte bak denne avtalen. Det er et utrolig inspirerende prosjekt å lede sammen med idrettslagene, og jeg tror dette vil være en viktig identitetsbygger for Notodden i årene som kommer. Parallelt skal vi jobbe hardt for at resten av samfunnet tar del i utviklingen og blir med på denne viktige reisen”, sier prosjektleder Tormod Hynne.

Et samlet Notodden vil med dette prosjektet være spydspissen i en region som skal satse på paraidretten, tilrettelegge for både nybegynnere og elite, samt ha et stort fokus på universell utforming på alle arenaer. ParaVeka skal være inkluderende, nyskapende og visjonær allerede i 2020. Med store publikumsarrangementer og spennende konkurranser skal folk få oppleve idrettsglede, inkludering og historiske øyeblikk på nært hold.

”Dette er en flott mulighet for Notodden og jeg er glad for at det politiske miljøet er positive til denne satsingen. Det har vært jobbet godt på mange plan for mennesker med en funksjonsnedsettelse her på Notodden, i flere år. At vi nå får denne muligheten er det mange å takke for. Nå håper jeg innbyggerne setter av disse dagene neste sommer. Da skal vi vise oss fra vår beste side til hele det norske folk” , sier ordfører på Notodden, Gry Fuglestveit.

I perioden 22. – 26.juni vil TV 2, i samarbeid med produksjonsselskapet Mastiff, produsere 5 sendinger til sin hovedkanal, samt mye innhold til øvrige plattformer. Disse skal bli ledet av kanalens største profiler, samt noen av landets aller største idrettsstjerner. Sendetider er ikke fastsatt, men med Fotball-EM, Tour d´France og TelemarksVeka samme uke vil ParaVeka få tv-tid sammen med svært sterke produkt.

” TV 2 Sporten har et ønske om å dekke bredt og vise mangfoldet innen idretten. Vi fattet tidlig interesse for ParaVeka på Notodden. Prosjektet er nyskapende, vil inneholde mange flotte idrettsutøvere med sterke historier, samt at vi på sikt ser på dette som en spennende rettighet. Avtalen gjelder i første omgang for 2020, så det vil være opptil alle involverte å levere et godt produkt. Vi skal gjøre vårt aller beste for at dette blir en suksess”, sier prosjektleder i TV 2 Sporten, Christine Espeland.