Tusen takk, Svenn-Erik !

  447
  4 presidenter og Svenn-Erik: fra venstre Odd Gustavsen, Øivind Eriksen, Svenn-Erik Nordby, Erik Lindholm og Christian Ibenfeldt.

  Tekst  Øivind Eriksen
  Foto   Ghassan Chaer

  Svenn-Erik slutter som generalsekretær i NBTF lørdag 31. oktober, og dagen etter, søndag 1. november, feirer han sin 70-årsdag.

  President Christian Ibenfeldt overleverer gave til Svenn-Erik

  Torsdag 29. november ble det holdt en enkel markering for Svenn-Erik i NIFs lokaler på Ullevaal, med deltakelse fra NIFs generalsekretær, NBTF, ledere i andre særforbund og generalsekretæren i særforbundsalliansen. Under normale forhold hadde det vært et tresifret antall deltakere ved en markering av en stor hedersmann, men koronapandemien hindret dette. Det ble holdt flere takketaler for Svenn-Erik, gaver ble overlevert, og Svenn-Erik avsluttet med takketale og lykkeønskninger til de som skal bringe norsk bordtennis videre.

  Svenn-Erik har vært generalsekretær i NBTF en mannsalder. Han har arbeidet innenfor norsk idrett i drøyt 41 år, og 38 av disse årene i NBTF. Han var daglig leder/gen.sek. fra 1985, og således NBTFs ansikt utad i 35 år. I de første årene i Svenn-Eriks karriere hadde NBTF kontorlokaler i Idrettens Hus på Rud i Bærum, mens NBTF de siste 21-årene har vært lokalisert i NIFs lokaler på Ullevaal i Oslo.

  Karen Kvalevåg
  Gen. sekretær i NIF er en av de som holdt takketale for Svenn-Erik

  Svenn-Erik kjennetegnes som kreativ, løsningsorientert, kunnskapsrik, lojal, alltid godt forberedt og alltid i forkant, og han karakteriseres som en leder med stor ro og med sterk stayer-evne. Han har svært få sykefraværsdager gjennom alle disse årene, og har alltid levert så det holder, av beste kvalitet. Svenn-Erik har alltid vært vennlig, hyggelig og hjelpsom, og han har vært en god sjef for alle ansatte i NBTF opp gjennom årene. Han har bygd et sterkt og godt kontaktnett med klubber og regioner, og han har servet NBTFs underliggende ledd på en fantastisk måte. Han har gjort en utrolig god jobb for norsk bordtennis, og han har også vært en aktiv bidragsyter i NIF-systemet, sammen med andre særforbund gjennom særforbundsalliansen, som generalsekretær i North European Table Tennis Union i 14 år og i ITTFs mediakomité i en årrekke.

  Fra venstre: Marte Grutle Aasebø, Svenn-Erik Nordby, Jan Bergersen, Ghassan Chaer, Bastian Burgering og Bengt Paulsen

  Svenn-Erik har vært ansatt i NBTF under seks presidenter. De seks presidentene er Kjell Svanevik (1977 – 1983), Odd Gustravsen (1983 – 1989), Sigbjørn Skaar (1989 – 1995), Øivind Eriksen (1995 – 2015), Erik Lindholm (2015 – 2019) og Christian Ibenfeldt (2019 – 2020). Under avslutningstalen på Ullevaal torsdag 29. oktober 2020 fremhevet Svenn-Erik det gode samarbeidet han har hatt med disse presidentene, alle styrene han har jobbet sammen med, og også med klubber og regioner. Dette samarbeidet har vært gjensidig i alle år.

  Det ble også flere år som landslagstrener på Svenn-Erik, blant annet for vårt sterke damelandslag på 1980-tallet. Trenergjerningen har alltid vært viktig for Svenn-Erik, og han har også vært klubbtrener, blant annet for B-72 og Fornebu BTK. Svenn-Erik er oppprinnelig fra Larvik, men han har bodd størstedelen av livet på Lørenskog. Da er tilknytningen til B-72 helt naturlig. Etter at NBTF etablerte nasjonalt bordtennissenter på Fornebu var det også naturlig for Svenn-Erik å bidra i den lokale klubben der, Fornebu BTK.

  Svenn-Erik har også gjort en enorm jobb overfor flere av klubbene våre i f m etablering av treningshaller. I tillegg har utebordprosjektet, som startet i 2009 etter samarbeid med Sparebankstiftelsen DnB, gjort at NBTF står bak utplassering av 4-500 utebord rundt omkring i Norge. Svenn-Erik var også hjernen bak dette prosjektet, som fremdeles pågår.

  Svenn-Erik spilte på landslaget en gang, og i 1970 spilte han en svært historisk landskamp. Det skjedde under SOC i Sverige, og anledningen var Kinas retur til internasjonal bordtennis etter kulturrevolusjonen. Det var ekstrem stor mediainteresse for Kinas første landskamp etter kulturrevolusjonen, og nettopp Svenn-Erik spilte den første singlekampen i landskampen mot Kina. Det norske laget mottok gaver fra kineserne, mens de norske spillerne ikke hadde noe å gi i retur. Svenn-Erik møtte sine kinesiske overmenn 30 år senere, på kinesisk jord under et VM, og han benyttet da anledningen til å gi kineserne gaver i retur.

  NBTF har gjort en solid jobb i forbindelse med para-bordtennisen. Under Svenn-Eriks ledelse var NBTF en av de første særidrettene som tok integreringsansvar. Det har resultert i et godt rekrutteringssystem, og også mange internasjonale medaljer til norske spillere, både i EM, VM og Paralympic Games. Svenn-Erik fikk oppleve tidenes største bordtennisbragd i 2012, under Paralympic Games i London. Tommy Urhaug sørget for gull i klasse 5, i en finale med norsk idrettsmedia og representanter fra Kongehuset ringside, og ikke minst i beste sendetid på NRK.

  Svenn-Erik setter kraftige spor etter seg, og han overlater et solid og sterkt NBTF til vår nye generalsekretær, Bengt Paulsen, og hans team.

  Neste år får NBTF forhåpentligvis tildelt Veteran-EM i bordtennis 2023. Svenn-Erik var en av ildsjelene som arrangerte Veteran-VM på Lillehammer 1996. Nå er tiden inne til å invitere våre internasjonale venner til norsk jord igjen, forhåpentligvis med Svenn-Erik som en av arrangørene.

  Svenn-Erik ble utnevnt til æresmedlem i NBTF i 2015.

  NBTF takker ydmykt Svenn-Erik for hans fantastiske arbeid for bordtennis-Norge, og ønsker lykke til i årene som kommer!