Turneringsleder Espen Wiik i Bodø foran Junior-NM: Vi har kontroll på det aller meste

109

Skrevet av Tor Hallaråker

Det er en rolig og avbalansert turneringsleder vi treffer på telefon i en lunsjpause. Espen Wiik har hatt ansvaret for store og viktige turneringer med stor suksess en rekke ganger før, og lar seg ikke stresse av at ikke alle detaljene ennå er helt på plass.

Hva er status, Espen?
– Programbladet har gått i trykken og nå er der bare småting som gjenstår. Den største utfordringen vi har hatt har vært å finne en god måte å publisere enkeltresultatene i lagkampene på ut på nett, men vi fant omsider en løsning vi mener vi vil fungere bra. Vi har fortsatt en utfordring med å skaffe et tilstrekkelig antall dommere søndag, men dette forventer vi skal løse seg.

Der er påmeldt mange deltakere i forhold til tidligere Junior-NM-er?
Ja, avgjort. 119 deltakere fordelt på 26 klubber er vi fornøyde med, særlig at Nord-Norge er representerte med deltakere fra 6 klubber. Faktisk er her deltakere fra alle aktive klubber i Nord, og det er veldig gledelig. Ingen Finnmarksklubber, dessverre. Vi har aktivitet der, men ingen spillere som deltar i landsdekkende konkurranser.

Hva trengs av menneskelige ressurser for å arrangere et Junior-NM av en slik størrelse?
– Vel, nå er det ikke min intensjon å skremme noen, for vi ønsker jo defintivt å konkurrere om å være blant de aller beste stevnearrangørene i landet, men vi regnet faktisk på det her om dagen. Om vi inkluderer alle timer, havner vi på omlag 1000 dugnadstimer totalt. Når det skal sies, er det helt sikkert mulig å arrangere et Junior-NM ved å bruke vesentlig færre timer enn dette, men da må en forvente en lavere arrangørmessig kvalitet.

Noen spillere fra Nord som kan hevde seg i det gode selskap?
– Nordnorske navn utenom Bodøs spillere å se opp for er Mikael Ingebrigtsen fra Rana BTK, Eirik Husveg og  Sivert Romstad fra Narvik. Alle er ledende juniorspillere i Nord-Norge. Spesielt i Herrer junior double danner Ingebrigtsen og Romstad et spennende par. De to Narvik-guttene i Eldre Junior double er også et interessant par. Spesielt Romstad har tidligere vist seg som en dyktig doublespiller.