Troppens yngste utøver

432
Sebastian Vegsund

Tekst  Anne Wiik Nilsen
Foto    Brage Æsøy Titlestad

Sebastian Vegsund er troppens yngste utøver, han fylte 18 år i sommer. Da han var 11 år begynte han med bordtennis, også han begynte etter å ha blitt gjort kjent med idretten vår på Beitostølen Helsesportsenter. Han fikk prøve både ridning og svømming, men heldigvis for både oss og Sebastian falt valget på bordtennis. Han troppet opp på trening hos Varding BTK, og ble der en stund før ferden gikk videre til Skodje IL, hvor han ble trent av Reinis Burgis og Lennie Johanson. Sebastian spiller fortsatt for Skodje IL, men han trener nå med Ålesund BTK, og blir trent av Berecki Zsolt.

Da Sebastian var 12 år fikk han være med på parasamling i Oslo, her traff han også Tommy Urhaug for første gang. Tommy, som året før ble Paralympics mester, ble raskt et stort forbilde for den unge gutten fra Langevåg, og det er han fortsatt. En stor forskjell fra da til nå, er at i de siste par årene har Sebastian reist rundt på turneringer sammen med forbildet sitt, de deler ofte rom, og de spiller på samme lag. Sebastian har mange reisedøgn i løpet av året, og når de andre møtes for å reise tidlig fra Gardermoen, må han reise enda et par timer tidligere fra Ålesund. Når de andre kommer hjem sent søndag kveld, må Sebastian alltid ta den siste flighten fra Oslo og kjøreturen til Langevåg før han er hjemme. Det blir mange tidlige morgener og sene kvelder på sjåførene(les: foreldrene) hans også. For å få til denne satsingen på idrett ved siden av skolen, er Sebastian veldig glad for å ha med et par sponsorer på laget, både Cflow Fish Handling og Termo Storkjøkken bidrar i så måte.

For fremtiden har Sebastian som mål å kvalifisere seg til Paralympics, og på veien dit har han en plan om å flytte til Oslo når han er ferdig med videregående skole. I Oslo ønsker han å bruke all tid på trening og bordtennis. Sebastian har hatt veldig stor fremgang det siste året, og spiller nå tidvis jevnt, og tar både sett og seiere mot de beste i sin klasse. Han er nr. 5 på verdensrankingen for spillere under 23 år.