Trener 1, del 1 – Gode diskusjoner og engasjement

175

I helga ble de første modulene av årets trener 1-kurs gjennomført, denne gangen på nett. 25 deltagere fra 13 forskjellige klubber deltar på kurset, og deltagerne viser stort engasjement og interesse. 

På lørdag hadde vi en introduksjon til kurset og en liten innføring i idrettens og bordtennisens organisasjoner. Deretter sto treningsplanlegging på agendaen. På ettermiddagen var det første del av fire om treningslære og trenerrollen.

På søndag hadde vi en innføringer i materialer og utstyr. Deretter hadde vi en modul om parabordtennis med landslagstrener Jan Bergersen. Til slutt vi hadde del 2 av treningslære og trenerrollen. Før neste samling vil vi ha del 3 og 4 av dette på nett.

Kursansvarlig hos oss er Gundars Rusis med bidrag fra Marte Grutle Aasebø. Treningslære og trenerrollen ble holdt av Raik Tietze fra Kampsportforbundet.

Selv om kurs på nett byr på noen utfordringer, fungerte det denne gangen veldig bra. Vi hadde mye oppgaver og gruppearbeid der alle deltagerne jobbet sammen, diskuterte og kom frem til gode forslag og løsninger.

Neste del av trenerkurset skal vi ha samlet. Vi har et håp om å få gjennomført det i mai, men tar det etter sommeren hvis det ikke går.

Trener 1-kurs er en del av trenerløypa til NIF, og er bygd opp på samme måte som trenerkurs i de andre idrettene. Kurset består av 45 timer undervisning og 45 timer praksis. Vi tror og håper at vi kan utvikle norsk bordtennis videre ved at flere trenere får mer kompetanse. Les mer om trenerløypa her: TRENER 1 (idrettsforbundet.no).

Vi vil samtidig anbefale alle og ta trenerattesten, som er en enkel innføring i de viktigste temaene når du skal være barne- eller ungdomstrener. Ta trenerattesten her.