Trekningen for lag-EM senior gjennomført

  94

  Trekningen for lag-EM gjennomført

  Tekst Øivind Eriksen

  Årets lag-EM spilles i Luxembourg 13. – 17. september. Det er påmeldt 42 herrelag og 38 damelag, og Norge deltar i begge klassene.

  Trekningen for lag-EM ble gjennomført i Luxembourg onsdag 12. juli. Overdommeren i EM, Stuart Sherlock, gjennomførte trekningen under kontroll av 3 av de 6 øvrige jurymedlemmene. Juryens leder er Øivind Eriksen. Ettersom bordtennis har høy status i Luxembourg var det mye lokal media til stede under trekningen. Bordtennis er faktisk ranket som idrett nummer 4 i «ministaten»!

  For Norges del endte trekningen med at damelaget spiller i en Standard-pulje med seks lag. Norge er høyest ranket av disse lagene, og har alle muligheter til å vinne Standard. De 5 andre nasjonene er Estland, Bosnia og Herzegovina, Latvia, Skottland og Makedonia. På herresiden var det 10 lag i Standard, og de 10 lagene ble trukket inn i 2 puljer. De 4 andre lagene i Norges pulje er Latvia, Azerbajdsjan, Montenegro og Kypros.

  Ett lag fra Standard kvalifiserer seg for de to neste års kvalifiseringsspill på høyeste nivå, sammen med 29 lag fra de to øverste divisjonene. Men ettersom det er nedsatt en arbeidsgruppe som har ambisjoner om å legge fram et omforent forslag for ETTU-kongressen i september om å etablere et nytt lag-EM så er det tvilsomt om dagens EM-reglement overlever ETTU-kongressen. Men lag-EM 2017 blir viktig uansett.