Toppkamper i øst og vest

136
Peter Hedram skal spille for Jevnaker BTK i år, mens Tobias Bergman skal spille for Laksevåg BTK.

Tekst og foto: Brage Æsøy Titlestad

I helgen var det igjen duket for en rekke kamper i Stigaligaen i øst og vest. Alle lagene var i aksjon og det var duket for et par toppkamper i løpet av helgen. Fokus og Eiker barket sammen i Oslo, der det til slutt ble en komfortabel 6-2 seier til gutta på Manglerud.

I Bergen var det tid for kamp nummer én mellom Laksevåg og Volda og Ørsta. Laksevåg stilte mannsterke og viste muskler mot et mindre sterkt Volda og Ørsta.
Med 6-1 seier befester bergenslaget seg på toppen av tabellen før rackert og spillertøy byttes ut med bestikk, fat og finstasen når julen nærmer seg.
Og kanskje Otto endrer etter hvert sin spådom om 4. plassen laget hans skulle ta i grunnserien, for som det ser ut nå, blir det ikke mye fight om 1. plassen og et godt utgangspunkt når serien avsluttes i februar og motstander skal velges for sluttspillet.

Fredrik Meringdal i full utstrekning i søndagens kamp
Fredrik Meringdal i full utstrekning i søndagens kamp

Og med denne helgens kamper ferdig, ligger nå Laksevåg på topp med 14 poeng med Fokus bak på andreplass med 10 poeng og Eiker BTK med sine 9 poeng på tredjeplass. Men her har i tillegg Laksevåg to kamper mindre spilt enn nummer 2 og 3.Eiker og Volda kommer etter med 9 og 8 poeng. I tillegg er det fremdeles en fight i bunn der Vikåsen og Heros ligger under streken, med henholdsvis 3 og 0 poeng. Der har i tillegg Vikåsen to kamper mindre spilt med 5 kamper mot Heros 7 kamper.

Tross i at Bergenslagene tar pause fra Stigaligaen før vi bikker over i år 2016, så er det ikke alle som tar ferie. For helgen 19-20. desember samles Molde, Volda og Ørsta, Vikåsen og Jevnaker seg til kamper i Rosenes by. Der får vi kanskje se at Jevnaker tar poeng mot tabelltoer Volda, samt prøve å få mer enn ett poeng mot Molde og Vikåsen, der det sist ble 5-5 mot begge lag.

Vikåsen kan og gjøre det enda surere for Heros. Men da må de først slå Volda og Ørsta samt laget foran dem på tabellen, Molde.