TO TAP FOR NORGE PÅ HVAM

503

Tekst: Øivind Eriksen
Foto: Ghassan Chaer

Norge spilte to EM-kamper torsdag kveld. Fra tidligere tider er vi vant til å betegne disse kampene som kvalifiseringskamper til EM, men ETTU, det europeiske bordtennisforbundet, er krystallklare på at de kampene som spilles før sluttspillet i lag-EM september 2019 også er EM-kamper, under betegnelsen Stage 1 og Stage 2. Torsdagens to kamper var altså Stage-1-kamper, i Nes Arena på Hvam, med drøye 100 entusiastiske tilskuere ringside. I sluttspillet i Nantes, Frankrike deltar 24 herrelag og 24 damelag.

Damelaget vårt spiller i pulje mot England og Hellas, og de to beste lagene i Norges pulje går videre til sluttspillet i lag-EM. Torsdagens kamp var Norges tredje i pulja, og utgangspunktet var 1-3-tap mot både England og Hellas i de to første kampene.

Damelaget vårt spilte mot England. På laget spilte Ilka Doval, Rebekka Carlsen og Rikke Skåttet, med Lisa Lange som reserve og Jaroslaw Lowicki som coach. Ilka tapte 1-3 i den første kampen, med sifrene 3-11, 7-11, 14-12 og 9-11, mot Maria Tsaptsinos. I den andre kampen ble også Rebekka Carlsen litt for svak. Ho Tintin vant 11-8, 11-7, 9-11 og 11-9, og dermed engelsk 2-0-ledelse. I den tredje kampen reduserte Rikke Skåttet relativt enkelt etter 11-6, 11-7 og 11-5 mot Denise Payet, og dermed ny spenning. I den fjerde kampen møttes Ilka Doval og Ho Tintin,, og der vant Tintin 3-1. Dermed 3-1 til England i lagkampen, og Norges siste kamp i puljen går senere i høst mot Hellas.

Coach Jaroslaw Lowicki var fornøyd med jentene, og pekte på at både Ilka og Rebekka spilte bra, og Rikke gjorde jobben sin. Men det engelske laget var litt bedre, og dermed et nytt 1-3-tap.

Herrelaget vårt spilte mot Italia. De to andre lagene i pulja er Israel og Kosovo. Etter halvspilt puljespill, før torsdagens kamp, hadde Norge tapt 0-3 mot Italia og 1-3 mot Israel, mens Kosovo ble slått 3-0. I den første kampen mot Italia på Hvam tapte Eskil Lindholm 2-3, etter å ha hatt en matchball mot Amato Antonio. Borgar Haug spilte den andre kampen, og den sterke italieneren Mutti Leonardo ble for sterk for vår bestemann, med 11-8, 16-14 og 11-7. I den tredje kampen ble det også et 0-3-tap for vår treer Fredrik Meringdal, mot Pinto Daniele, med sifrene 7-11, 3-11 og 14-16. Dermed 3-0-seier til Italia. Norge har dermed to puljekamper igjen, mot Kosovo og Israel. Sondre Berner var Norges reserve mot Italia.

Coach Maciej Pietkiewicz sa etter kampen at han var fornøyd med spillerne. Nøkkelkampen var Eskils kamp. Eskil hadde matchball mot Amato, men når italieneren snudde åpningskampen var det vanskelig å få et godt resultat.

All ære til Hvam IL for et godt arrangement. Nes Arena var perfekt som bordtennishall, spesielt når den driftige arrangøren rammet inn de to bordene med entusiastiske tilskuere rundt.