Tiden fremover…

  648

  Tekst  Christian Ibenfeldt

  Som de fleste har fått med seg, står vi en helt spesiell situasjon for tiden. Korona-pandemien har satt sitt preg på store deler av verden, og vi i bordtennis-familien er intet unntak.

  Helsemyndighetene og NIF har vært klare på at all idrettsaktivitet skal opphøre, både organisert trening og arrangement. Dette ber vi våre medlemmer om å respektere som en del av den nasjonale dugnaden vi nå er inne i.

  Styret i NBTF avlyste helgens yngre NM på kort varsel før disse restriksjonene kom, og skjønner at det skapte en del problemer for mange klubber, spillere og foreldre. I etterpåklokskapens tegn får vi likevel si at det var den rette beslutningen : hallen i Bodø er stengt og helsemyndighetene/NIF er nå krystallklare på at alle arrangement ikke skal avholdes.

  Vi ønsker nå å være litt tidligere ute (litt lettere med den informasjonen vi sitter på nå), og setter en stopp for alle arrangement INNTIL VIDERE. Med stor sikkerhet kan klubber og spillere belage seg på at det ikke vil være noe form for organisert aktivitet i både mars og april. Sannsynligvis vil denne perioden vare lengre, og det må vi alle forberede oss på…

  All landslagsaktivitet er lagt på is og ETTU har midlertidig utsatt alle arrangement ut april.

  Styret i NBTF er innstilt på at NM for yngre og junior skal arrangeres, men vi trenger fortsatt noe tid på å lande en dato. Denne datoen vil nok imidlertid ikke komme på denne siden av sommeren. De som er aldersmessig kvalifisert per i dag vil også få være med da.

  Økonomisk er dette noe som rammer mange. Flybilletter, hotell, bortfall av inntekter på arrangement, etc. NIF jobber med verktøy for å komme frem til det totale tapet for idretten, og vil be staten om en «redningspakke». I mellomtiden oppfordrer jeg alle klubber til å dokumentere alle tapte utgifter og potensielle inntekter. Alle må selvfølgelig gjøre det de kan for å få refundert det de kan. Per i dag kan man selvfølgelig ikke love noe, men det jobbes med saken.

  Vi skal komme ut med informasjon underveis så snart vi har noe nytt. I mellomtiden oppfordrer jeg alle til å fortsette den nasjonale dugnaden med å følge rådene fra helsemyndighetene. Jo fortere vi får kontroll på smitten, jo fortere kommer vi tilbake til bordtennisbordet. Hold ut!