Telen: Oslo-klubbene måtte vike – to av Norges beste valgte Notodden

462
SAMME LAG: De tidligere "rivalene" skal neste sesong spille side om side. (f.v) Sarah Horgen, Nora Bagner Nilsen, Joanna Sierputowska, Ida Høimyr og Malin Christiansen. Foto: Fredrik Rinde Thorstensen

Tekst og foto Fredrik Rinde Thorstensen

GOD STEMNING: Det var åpenbart en klubb i ekstase som offisielt fikk signert Sarah Horgen (21) og Nora Bagner Nilsen (20) under søndagens pressekonferanse i Idrettens hus. Foto: Fredrik Rinde Thorstensen

– Vi var i dialog med flere klubber, men det positive miljøet og engasjementet her gjorde Notodden til et ganske enkelt valg, sier Nora Bagner Nilsen (20) og Sarah Horgen (21).
Mellom seg har den talentfulle duoen hele 19 NM-gull å vise til. Søndag kveld signerte de begge en lengre avtale med Notodden Bordtennisklubb, under en pressekonferanse i Idrettens hus.
– Dette er helt fantastisk. Nå har vi fått to av de beste spillerne i Norge, og vi tror dette kan gi klubben en stor boost både med tanke på prestasjoner, og ikke minst for satsingen til Merethe mot OL, sier daglig leder Karl Arne Lia.

NYSIGNERINGER: Sarah Horgen (21) og Nora Bagner Nilsen (20) signerte begge lengre kontrakter med Notodden Bordtennisklubb under søndagens pressekonferanse i Idrettens hus. Og det til stor glede for klubben, her vist gjennom daglig leder, Karl Arne Lia. Foto: Fredrik Rinde Thorstensen

Tidligere «rivaler»
Ida Høimyr og Malin Christiansen, to av Notoddens veteraner, har i flere år stått på andre siden av bordet for sine nye lagvenninner. Uten at noen av partene ønsker å kalle det en «rivalisering», har det vært utallige oppgjør de fire imellom.
– Vi har kjent hverandre i veldig lang tid, og hver gang vi spiller mot hverandre er det alltid god stemning, sier Bagner Nilsen under pressekonferansen.
Notodden-veteranene innrømmer at det er deres nye lagvenninner som stort sett har trekt det lengste strået, som sier litt om hvilke to forsterkninger klubben har fått. For det er nemlig ikke tomme merittlister å vise til hos Ida og Malin heller.
– Det blir litt rart å skulle være på samme lag, men det blir også veldig spennende. Og det hjelper definitivt på motivasjonen! sier Malin Christiansen.

VERDIFULLE: Karl Arne Lia, klubbens daglige leder, både håper og tror at Sarah Horgen og Nora Bagner Nilsen, to av Norges mest profilerte spillere, kan bli verdifulle på flere fronter. Foto: Fredrik Rinde Thorstensen

Trener gleder seg
Joanna Sierputowska, lagets trener, er meget spent på klubbens nysigneringer.
– Jeg tror og håper vi skal etablere et godt samarbeid. Og jeg håper at dere også vil være gode forbilder for de andre spillerne. Det gjør meg stolt at en så liten klubb kan signere to så gode spillere, sier Joanna.
Hva er målet for sesongen som kommer?
– Det som er kult nå er at vi kan sette oss et mål som er mer ambisiøst enn å bare prøve å ikke komme på sisteplass! spøker Ida Høimyr.
– Vi satser vel på medalje, kontrer Sarah Horgen, og blir møtt med nikk fra sine lagvenninner.

Video fra pressekonferansen

Notodden BTK – Facebook

telen-nettside