Kari Gjengedal og Jonas Frunck ble årets vinnere i Nasjonalt bedriftsmesterskap!

729

Tekst: Erik Lindholm
Foto: Ghassan Chaer

Dette er det mest tradisjonsrike og største bedrifsstevnet i bordtennis vi har i Norge. Det fyller 50 år om et par år. Det hele foregår i Skienshallen. På det meste har det vært hele 500 deltagere her, men dessverre har bedriftsbordtennis hatt markant nedgang siden toppen på 1970 og 1980 tallet. På det dårligste var de nede i 70-80 deltagere i Skien, men nå har de «pusset» opp arrangementet og er på veg oppover igjen. I år var det 116 påmeldte. De har bankett og god premiering. Det er Telemark Bedriftsidrettskrets som er arrangør.

Bankett på Jacob og Gabriel.

Generalsekretær for Norges Bedriftidrettsforbund Svenn Erik Bolle var tilstede på lørdagen og undertegnede fikk gode samtaler med ham. Norges Bedriftidrettsforbund har over 150.000 medlemmer. Han vil ta kontakt med vår Generalsekretær (med samme fornavn) for å se mer på samarbeidsformer mellom «aktiv» og bedriftsbordtennis. Her er det en vinn-vinn situasjon. Vi kan annonsere for hverandres arrangement og gjøre summen av vårt miljø større. Mange deltagere i Skien holder brukbart nivå, men deltar ikke i «aktiv» bordtennis. Det viser seg at her er det deltagere som har bedriftsmiljøer i områder uten særlig «aktivt» miljø og disse kan tenkes å være spydspiss om man ønsker å etablere klubber der.

Fra 2018 fikk Telemarkslekene lov av Norges Bedriftidrettsforbund til å kalle seg «Uoffisielt NM i bedriftsbordtennis» for å høyne statusen. Dette er nå et arrangement som ligner mye på vårt eget Veteran NM med lagdel og singelspill. Det er et stevne hvor de vektlegges å være et sosialt treffpunkt og norsk veteranmiljø har dermed 2 slike store treffpunkter i året når man tar med vårt eget Veteran NM.

Så folkens. Her må flere av dere melde dere på i 2020. La oss prøve å bli 200 deltagere neste gang. Vi har jo nå et voksende veteranmiljø i landet vårt med store grupper som spiller NETU, EM og VM. Vi har facebookgrupper som gjør miljøet oppdatert i gjennom året. Telemarkslekene skal lage tilsvarende facebook gruppe nå.

Den gjeveste klassen å vinne er Herrer A. De aller beste damespillerne deltar gjerne også her. Årets vinner ble Jonas Frunck med seier 3-2 i finalen over Marthe Nilsen. Marthe har spilt litt bedrift i årene etter Kongepokalene, men kun for moro. I helgen imponerte hun med spill som minnet litt om hennes glansperiode. Hva med å stille i årets NM Senior på hjemmebane Marthe ? Kari Gjengedal vant Dameklassen med seier over Anne Wiik Nilsen i finalen.

Her finner du resultatliste for Telemarkslekene.

Her finner du utdrag fra avisen Varden.

Her finner du utdrag fra avisen TA.

Her kan du finne flere bilder fra mesterskapet.