TD- og overdommerseminar på Ullevål

47

Tekst     Øivind Eriksen
Foto       Ghassan Chaer

NBTF arrangerte TD- og overdommerseminar på Ullevål stadion søndag 24. januar, fra tidlig formiddag til sen ettermiddag, en 7-timers økt. 14 av de inviterte deltakerne møtte, og seminaret ble gjennomført under ledelse av Karl Børre Reite, Torstein Rønningen og Øivind Eriksen.

Målsettingen med seminaret var å løfte nivået på TD-ene og overdommerne, slik at de kan hjelpe arrangørene til at det blir høyere kvalitet på stevnene våre. Det er kun noen av arrangementene våre som har krav om TD, og det er våre 4 norske mesterskap, Stiga Norgescupstevnene, Stiga Norgescupfinalen og internasjonale stevner i Norge. I 2016 har NBTF to internasjonale stevner i Norge, nemlig de nord-europeiske mesterskapene for seniorer og veteraner, henholdsvis på Fornebu og i Bergen.

Seminaret ble gjennomført med en miks mellom foredrag fra de tre foreleserne og dialog mellom deltakerne. Det var mye kompetanse samlet på Ullevål stadion denne søndagen, og nyttig erfaringsutveksling ble gjort. Skjæringspunktene mellom TDs og overdommers arbeidsoppgaver ble nøye diskutert og avklart. «Den norske modellen» så dagens lys.

Seminardeltakerne var enige om at fremover må NBTF fokusere på å skape mer ro og orden på spilleområdet i hallen, på «Field of play». Dette blir en krevende prosess, og det blir viktigere jo lengre ut i arrangementene man kommer. I sluttspillet, med 8, 4, 2 og 1 bord, øker kravene til ro og orden på «Field of play». Spillerne våre fortjener gode konkurranseforhold, og hele bordtennis-Norge vil bli oppfordret til å bidra til at det skjer.

Og som vanlig, når TDer og overdommere møtes ble det en diskusjon rundt serve og oppførsel, gule og røde kort. Disse elementene vil alltid være gode diskusjonstemaer, og vi har en lang vei å gå før kvaliteten på servene blir god nok.

 

Vedlegg

Fil Filstørrelse
pptx NBTF - TD-seminar 240116 76 KB
pptx TD_OD-seminar_24.01.2016 482 KB
pdf Program TD - Kurs 2016 130 KB