TD-kurs på Ullevål

272

Tekst: Øivind Eriksen
Foto: Ghassan Chaer

NBTF arrangerte TD-kurs på Ullevål stadion lørdag 6. oktober, fra tidlig formiddag til sen ettermiddag, en 7-timers økt. 9 av de inviterte deltakerne deltok, og kurset ble gjennomført under ledelse av Karl Børre Reite, Øivind Eriksen og Ghassan Chaer.

Målsettingen med kurset var å løfte nivået på TD’ene, slik at de kan hjelpe arrangørene til at det blir høyere kvalitet på stevnene våre. Det er kun noen av NBTF-arrangementene som har krav om TD, og det er våre 5 norske mesterskap, Stiga Norgescupstevnene, Stiga Norgescupfinalen og internasjonale stevner i Norge.

Kurset ble gjennomført med en miks mellom foredrag fra de to foreleserne og dialog mellom deltakerne. Det var mye kompetanse samlet på Ullevål stadion denne lørdagen, og nyttig erfaringsutveksling ble gjort. Skjæringspunktene mellom TDs, overdommers og assisterende overdommers arbeidsoppgaver ble nøye diskutert og avklart, TDs tette oppfølging av arrangøren ble beskrevet, både i teori og gjennom erfaringer fra det kommende Stiga Norgescupstevnet i regi av Fokus BTK. Assisterende overdommer skal fra og med nå være på kopi på alle mailer som blir sendt mellom arrangør og TD.

TD-kurset markerer starten på stevnesesongen. Forrige sesong ga også ny lisensrekord, og rekorder er til for å slås.

TD-kurs program

NBTF – TD-kurs

TD-rollen og verden

Topp 8