Tapte mot Australia i play-off og er ferdigspilt for denne gang

  87

  Herrelaget måtte la Eskil Lindholm hvile i de tre siste lagkampene i årets Lag-VM. Hofteskaden har plaget ham mer eller mindre gjennom hele mesterskapet, og dermed fikk klubbkompis Marcus Wærstad mer spilletid i dette VM-et enn han hadde forventet. Espen Rønneberg er heller ikke kvitt hofteskaden, så det var mildt sagt et lag med redusert styrke som i dag skulle gjøre alt for å berge inn VM`s første lagseier.

  Lillebror Rønneberg går først ut av våre mot Kane Townsend. En svak åpning med -3 i sekken for Lars, deretter tre meget jevne sett, 11, -9, -10 som til slutt gir 1-3 tap. Espen Rønneberg er nestemann ut. Heming Hu er motstander. Espen vinner de to første settene lett, men så er det full stopp. Han taper de neste settene og dermed kampen 2-3.
  Hardtarbeidende Wærstad gir oss en ny mulighet ved å vinne sin kamp relativt komfortabelt. Litt trafikkproblemer i starten med 16-14 i favør Marcus, deretter strake veien inn til 3-1 og komfortable sett-seire.
  Lars Rønneberg skal avgjøre om Norge får en avgjørende femte kamp. Samme motstander som bror Espen i Hu. Lars kjemper seg til et sett i andre. I de tre andre er han dessverre sjanseløs.
  Norge er dermed ute av VM for denne gang med 1-3.

  Lagleder Maciej Pietkiewicz var slett ikke fornøyd etter kampen: – Det er for mye surr i kamp forberedelsene. Er der kaos i forkant, er det svært vanskelig å konsentrere seg i kampene, sa polske Maciej, til daglig hovedtrener i Molde bordtennisklubb og med i VM som lagleder-debutant for Norge.

  Herrelaget fikk da til slutt en delt plassering med nummer 45 av 89 deltagende nasjoner. Hvorvidt våre beste menn holder plassen eller rykker ned ved neste korsvei om to år, er usikkert. Vi plasserte oss likt med tre andre nasjoner. Et nytt spillesystem er innført, og her vil det blant annet være rankingposisjonene før neste VM (Halmstad 2018) til våre spillere kontra spillerne på de andre tre lagene som gjelder; Latvia, Tyrkia og Mexico.

  På herresiden er det også verdt å nevne at Sverige stormer videre i VM og nå er klar for kvartfinale. Dessverre er Kina motstandere, og våre svenske venner vil mest sannsynlig får mer enn nok å pusle med om de skal vinne her.

  Artig er det at den gamle verdensmester fra 2003, Werner Schlager, er tilbake i manesjen for sitt Østerrike. 72-modellen Schlager holder fortsatt et utrolig høyt nivå, hele 8 år etter at han trakk seg tilbake fra det internasjonale sirkuset.

  Tor Hallaråker

  Resultater VM