Erlandsen hentet hjem sin 13. Kongepokal og Doval vant sin første Kongepokal !!

195

Skrevet av Tor Hallaråker

HENTET HJEM SIN 13. KONGEPOKAL!!!

Herrer finaleSuverèn Geir innfridde som favoritt og vant 4-0 i finalen mot Wærstad

 Geir Andrè Erlandsen (Stord) innfridde som favoritt i NM nok en gang og hentet dermed fortjent hjem enda en Kongepokal, den 13. i rekken. I finalen hadde han små problemer mot defensivspilleren Marcus Wærstad fra Fokus. De to første settene ble helt uspennende, til tross for at unge Wærstad har hevet spillnivået sitt betydelig det siste året. 11-4 og 11-7 er ren utklassing i bt-sammenheng, mer er det ikke å si.  I tredje settet slappet Geir litt mer av og lot Wærstad henge med til 6-6, men derfra og inn var det bom stopp for den unge Fokus-spilleren. 11-7 til Geir. I fjerde settet våknet Marcus Wærstad til liv. Denne gangen holdt han følge med Geir helt til døren, men over dørstokken kom han aldri. 11-9 til Geir og en suverèn finaleseier med 4-0.

 En utrolig prestasjon av Geir, som spilte sin første finale i 1994 mot Tom Johansen (endte med tap). I 1996 vant han sin første Kongepokal. Geir spilte i dag sin 21. NM-finale i single, en finale han rakk å spille før han skal feire 40-årsdag den 26. mars. Ingen tvil om hvem som får fortjener betegnelsen Norges beste spiller gjennom tiden. Gratulerer med dagen, Geir!

Ilka Doval vant sin første KongepokalNMJuniorBodø16ArtikkelIlka

– vant tre singletitler på en sesong

 I sin første NM-finale i single vant Ilka Doval (17) fra Eiker BTK overbevisende 4-2 mot Marte Grutle Aasebø(1990-modell) fra Fokus. Aasebø eier en pokal av samme sort fra før, den hun vant i Grimstad i 2013. Det er også den eneste finalen den tidligere landslagsspilleren har spilt.

 I starten så det ut til å bli lett spill for Doval, første sett 11-4. Aasebø ledet så 10-6 i andre, før Doval på mesterlig vis hentet seg opp til à 10. Likevel kunne ikke Doval hindre utligning til 1-1. Tredje og fjerde ble avgjort med 11-6 til Aasebø og deretter 11-6 favør Doval. Før femtesettet var der en viss spenning. Denne spenningen drepte Ilka effektivt ved å vinne 11-4. Siste settet ble vunnet med -7, og årets Kongepokalvinner på damesiden heter dermed Ilka Doval.

Ilka er dermed historisk på damesiden ved å være den første som vinner singleklassen i Junior, Eldre junior og Senior i en og samme sesong. Tone Folkeson gjorde noe tilsvarende på 70-tallet som 14-åring, da hun vant Piker, Junior og Senior i samme sesong, men den gang eksisterte ikke klassen Eldre junior. På herresiden har ingen kjørt en slik storeslem før.

Gratulerer så mye med dagen, Ilka!

Herrer SingelNM senior - Herrer singel
1. Erlandsen Geir-Andre, Stord BTK
2. Wærstad Marcus, Fokus BTK
3. Rønneberg Lars, Notodden BTK
3. Andersson Roger, Stord BTK

Damer SingelNM senior - damer singel
1. Doval Ilka, Eiker BTK
2. Aasebø Marte Grutle, Fokus BTK
3. Nilsen Nora Bagner, B-72
3. Carlsen Rebekka, B-72

Damer StåendeAidaDahlenNRK
1. Dahlen Aida, Randesund IL – BTG
2. Korneliussen Nora, Drammen BTK

Herrer StåendeNM- FH stående
1. Aulie Andreas, Fokus BTK
2. Sætre Thomas, Hardanger BTK
3. Jacobsen Pablo, Fornebu BTK
3. Salomonsen Steffen, Stord BTK

Lenke til resultater