Strålende resultater i Czech Para Open

229

Tekst Anne Wiik Nilsen

Denne helgen har paralandslaget vært i Ostrava i Tsjekkia. Seks norske utøvere var på plass, Tommy Urhaug, Sebastian Vegsund, Aida Dahlen, Nora Korneliussen, Pablo Jacobsen og Fredrik Johansen. Landslagsleder, Jan Bergersen, hadde med seg Gard Hongslo i lederteamet denne gangen. I tillegg var Fam Lockert med fra Olympiatoppen. De har hatt lange dager i hallen – hele 3 finaler ble det!

Fredag ble det spilt innledende kamper i singleklassene, av våre gikk Aida Dahlen og Tommy Urhaug til suttspillet. Det var mye godt spill hos de andre utøverne også, det ble vunnet kamper og sett, men sluttspill ble det dessverre ikke.

I sluttspillet vant Tommy 3-0 i kvartfinalen, motstander var Caliskan fra Tyrkia. I semifinalen møtte han Palikuca, Serbia, og vant 3-1. Finalen ble en meget spennende kamp mot Cheng, Taipei. Tommy dro til slutt seieren i havn med 11-9 i avgjørende sett, og ble med det vinner av Czech Para Open 2019. Aida slo også godt fra seg i sluttspillet. Først vant hun 3-1 i semifinalen over Tomino fra Japan, før hun vant 3-1 over Litvinenko, Russland, og med det ble også hun vinner av Czech Para Open 2019. Sterke prestasjoner av utøverne våre, og god forberedelse til EM som starter om en uke.

I lagkonkurransen gikk alle de tre lagene fra Norge til sluttspill! Fredrik Johansen og Pablo Jacobsen kjempet seg frem til sluttspill i klasse 8, og avsluttet på en hederlig 5. plass. Sebastian Vegsund og Tommy Urhaug spilte seg også frem til sluttspill, og tok med seg en 5. plass hjem. Damelaget gikk hele veien til finalen, hvor de dessverre tapte for Indonesia, men 2. plass er bra – konkurrentene skal se opp for disse jentene i EM!