STORT HOPP FREMOVER FOR MAHTA

347
Mahta Souri ble den første av de internasjonale dommerne fra 2016-kullet som besto ARE-eksamen (advanced rule exam).

Tekst  Karl Børre Reite

Mahta Souri har bestått Blue badge-eksamen.

Mahta ble den første av de internasjonale dommerne fra 2016-kullet som besto ARE-eksamen (advanced rule exam). Dette er første steget på veien til den eksklusive Blue badge-statusen, som gir mulighet for å dømme de største og viktigste turneringene i verden. ARE er en eksamen som krever svært god kunnskap, innsikt og grundig forberedelse. Bestått ARE er et kvalitetsstempel!

Mahta fikk også mulighet til å delta på videregående kurs for internasjonale dommere, der man blir oppdatert på det nyeste innen regeltolkning og dømming.

Det neste steget blir å skaffe seg fire godkjente evalueringer fra tre forskjellige evaluatorer, samt et intervju på engelsk. Den første evalueringen er allerede i boks. Det skjedde i Junior Circuit i Metz (Frankrike) i begynnelsen av april. Evaluatorene er strenge. De vurderer selve dømmingen, presentasjonen og om dommeren følger retningslinjene fra Handbook for match officials til punkt og prikke.

Det er en god prestasjon å få godkjent på første evaluering, og det er et stort hopp fremover på veien mot full Blue badge-status.

Vi gratulerer og ønsker lykke med resten av utdanningen.