Stigaligafinale i Bergen i morgen: LAKSEVÅG STORFAVORITT MOT VOLDA/ØRSTA

29

Tekst: Tor Hallaråker
Foto: Brage-Æsøy-Titlestad

Laksevåg må finne seg i å inneha et soleklart favorittstempel foran morgendagens finale i Bergen i Stigaligaen mot utfordrer Volda/Ørsta. Bergenslaget vant grunnserien på enkleste vis, og gikk bare på et tap mot Volda/Ørsta, den gang med et svært redusert lag. Og la oss like godt konstantere fakta: Dette Laksevåg-laget er det beste bordtennislaget som noen gang har deltatt i en norsk eliteserie!

Laksevåg møter Volda/Ørsta til finalespill for tredje gang på fire sesonger og kampen spilles til 5 med èn doublekamp i stedet for to. Volda/Ørsta er regjerende seriemester.

Med de svenske storspillerne Hampus Söderlund (WR157) og Hampus Nordberg (WR 192) i front, får normalt Volda/Ørsta mer å bale med enn de er i stand til å takle. Supplert av to andre svensker, ballkunstneren Tobias Bergman og veteran Peter Hedram, vil det være en liten sensasjon om Volda/Ørsta kniper seieren og frarøver Laksevåg tittelen for andre året på rad.

Volda/Ørsta`s håp ligger først og fremst i at duoen Viktor Brodd (WR 222) og Anthony Tran (WR 246) viser frem sitt høyeste nivå. Bunnsolide Brodd hadde 13-1 i kvote i grunnserien (2-3 tap og -5 mot Söderlund) og må trolig vinne begge sine kamper oppe om det skal være noe håp om sunnmørsk jubel etter kampen. Skjer ikke dette, MÅ Anthony vinne minst en oppe. Tran er mer opp og ned og kan karakteriseres som en typisk humørspiller. Han kan spille fantastisk bordtennis i perioder, men kan også tape for nær sag hvem som helst om han ikke har dagen.Taper bortelaget tre (eller fire) oppe, vil kampen nok være kjørt. 

Doublen bør Volda/Ørsta ta. Brodd og Tran er et solid par og bør ta denne.

Nede er det mer åpent. Bergman har ikke samme treningsmengde denne sesongen som tidligere, men pleier å være skjerpet når det kommer til finalespill. Hedram er en luring som har vært med lenge og en spiller det er feil å undervurdere. På Volda/Ørsta kommer Diogo Pinho dIrekte fra spill i Luxembourg Open og danner utfordrerduoen nede sammen med norges juniorener Fredrik Meringdal. Bergman-Pinho møtte hverandre i Trondheim i januar i grunnserien. Den gang ble sluttresultatet 3-1 til Pinho. Bergman spilte mot Meringdal i den første grunnseriekampen lagene i mellom, og vant 3-2 (-5). Gjør Pinho jobben sin bør han kunne ha en bra mulighet til å ta to nede. Nøkkelspilleren i finalen kan bli Fredrik Meringdal (17). Kan han overraske og vinne en av sine, er der faktisk en mulighet for at Volda/Ørsta stikker av med seieren, selv med tre tap oppe. Tør vi be om at siste kamp blir kamp nummer 9 med Hedram og Meringdal i hovedrollene?

Et artig poeng er at førsteoppstillingen til eliteserielaget til Söderhamn består av tre spillere som alle deltar i finalen i morgen; Nordberg, Brodd og Tran. Dette laget ble nummer to i grunnserien i den svenske Pingisligaen i år. Ingen skal dermed kunne klage på det spillernivået i årets finale. I alle fall ikke før kampen. 

Kampen spilles i Olsvik idrettshall og kampstart er 18:30.

Kamprekkefølgen: 

A4 – B3, A1 – B2, A2 – B1, A3 – B4, double, A1 – B1, A2 – B2, A3 – B3, A4 – B4

Finaledommere er Svein Egenberg og Don Alexander, begge fra Sportsklubben Heros.

Link til sending fra finalen mellom Laksevåg og Volda/Ørsta i 2013:

http://sportsmagasinet.aventia.no/webtv/pages/?clipid=177&sid=0

Laksevåg sender finalen direkte. Se https://www.laksevagbtk.no/ for link

 Forhåndsomtale i Sunnmørsposten

Vedlegg

Fil Filstørrelse
pdf STIGA-LIGAEN Program Finale 2016 696 KB