Stigaliga-runde i Molde kommende helg: Kan Jevnaker hente den siste sluttspillplassen?

90

Skrevet av Tor Hallaråker, foto Brage Æsly Titlestad

Etter en liten pause er det igjen klart for en ny Stigaligarunde, denne gang i Molde, der den erfarne arrangøren tar mot Jevnaker, Vikåsen og Volda/Ørsta til spill på Træffhuset. To åpne spørsmål møter oss før kampstart kl. 13:00 lørdag: Kan Volda/Ørsta ta tre kjappe seire og fortsatt ha heng på Laksevåg? Og hva med Jevnaker?  Kan de være i stand til å konkurrere med Eiker om den siste sluttspillplassen?

Anthony Tran debuterer for Volda/Ørsta

Volda/Ørsta må finne seg i å være knepen favoritt i sine tre kamper, selv om de langt fra stiller med sitt sterkeste mannskap. Viktor Brodd er fortsatt skadet og en ferierende Eric Berner står også over denne runden. Inn som ener kommer den tidligere svenske juniorlandslagsspilleren Anthony Tran, en høyrehendt -93 modell fra SUIF med fortid i Spårvägen i Stockholm. Med et hederlig unntak for hans lagkamerat i SUIF, den dyktige 19-åringen Anders Eriksson, som i Stigaligaen representerer Jevnaker, bør ikke debuten by på de voldsomme spillemessige utfordringen for Tran, selv om Moldes spillende trener Maciej Pietkiewicz nok i lyse stunder kan henge godt med. 

Volda og Ørstas lag vil ellers bestå av Ferenc Horvath, juniorlandslagsspilleren Fredrik Meringdal og ungfolen Sigurd Tjalveson Sørheim på 14. Mye av spenningen vil være knyttet til om Meringdal kan hente singlepoeng oppe, hvordan de nykomponerte doublelagene vil fungere og ikke minst om Sørheim vil heve seg opp på sitt øverste nivå og kapre en singleseier eller to mot langt høyere rankede motstandere. Vikåsen bør slås greitt, det blir verre mot Jevnaker og Molde, begge disse kan fort ende uavgjort og i verste fall ende med tap.

Anders Eriksson i superform for Jevnaker?

Jevnaker kommer med en Anders Eriksson i superform. I de to siste kampene i Pingisligan i Sverige har Eriksson gjort det kunststykket det er å vinne mot de to sterke kineserne Dian Yang Wang (Österlen) og Jiaji Wu (Warta) , begge to spillere som nivåmessig trolig hører hjemme på Topp 150-listen i verden. Kan Eriksson vise frem samme form han har gjort i de siste ukene, vil det neppe være noen utenom Tran som kan gi ham match, selv om stabiliteten ennå ikke er der for det unge talentet. En ener som vinner sine er gull verdt. Svakheten til Jevnaker er at de stiller litt tynt besatt i 3. og 4. posisjonen, og sliter også med å vinne doubler nede. Men med like mange spilte kamper er de bare 2 poeng bak Eiker. Fortsetter Eiker å spille uten Wang Bing, er det nok bare et tidsspørsmål før de faller utenfor sluttsspillet.

Molde tenker utvikling

Hjemmelaget stiller med en sterke og rutinert ener i polakken Pietkiewicz, som har imponerende 8-2 i kvote. Andremann Pohjaleinen er også brukbar med 6-3 oppe. Lenger ned på laget er det mer skralt. I Benjamin Moen Fossheims fravær (studerer i Trondheim), peker Petter Fleischer seg ut. Han er den eneste spilleren som har vunnet kamper nede blant de andre, har hatt fin fremgang så langt i år og står med en positiv kvote. Politikken til Molde har så langt i serien vært å rullere på egne spillere nede, men for trioen Kristoffer Moen Fossheim, Even Nikolai Horvli og Andreas Sporsheim, har alle kampene så lengt endt som tap, såvel i single som double. Skal Molde hente poeng, er det åpenbart at de tre beste spillerne må spille. Stiller de i tillegg med Benjamin Moen Fossheim nede, kan de plukke poeng mot samtlige lag.

Vikåsen nummer 7?

Trondheimslaget Vikåsen har et for svakt lag til at de kan forvente annet enn 7. plassen foran Heros. Den eneste spilleren med positiv kvote så langt er den litauiske deffen Paulius Gûra, som kan skape problemer for hvem som helst som ikke har orden på sin fh. Magnus B. Holm har klart seg overraskende bra oppe og har bokført flere seire mot sterke spillere, men til tross for dette har han tapt flere enn han har vunnet. Dette betyr ikke at de er sjanseløse på å ta poeng i Molde, men mer enn ett poeng totalt på tre kamper blir det neppe.