STIGA NORGESCUPFINALEN I HELGA

1600

Tekst: Øivind Eriksen
Foto: Ghassan Chaer

Stiga Norgescupfinalen spilles i Skien i helga. Det konkurreres i 7 klasser, henholdsvis herrer elite, damer elite, herrer eldre junior, damer eldre junior, gutter 15, piker 15 og funksjonshemmede. Med 8 kvalifiserte spillere i hver klasse blir det 56 deltakere. Denne turneringen har utviklet seg til å bli NBTFs «flaggskip», og det legges ned meget gode forberedelser for å skape en flott ramme rundt arrangementet.

Skien BTK er nok en gang arrangør. Arrangementet spilles i Skien Fritidspark, med 12 konkurransebord og 12 treningsbord. Det spilles 12 runder lørdag, med start kl 10:00 og slutt kl 20:40. Søndag spilles 9 runder, med start kl 09:00 og avslutning med premieutdeling kl 17:00. Det blir innmarsj til hver eneste runde, og alle 56 deltakerne spiller 7 kamper hver, med 4 kamper lørdag og 3 kamper søndag.

Spillerne som er ranket høyest i de 7 klassene er Roger Andersson, Ilka Doval, Finn Vetvik, Martine Toftaker, Noah Hovdenak, Christine Kalvatn og Zsolt Berecki. Men det finnes mange andre meget sterke spillere i de 7 klassene, slik at kampen om premiene blir tøff og hard.

Arrangøren stiller med faste dommere i alle 21 rundene, totalt 196 kamper.

Her er info fra Skien BTK hjemmeside

Her er historikk av tidligere vinnere av Norgescupfinalen.