Stiga Norgescup i Bergen lørdag 18.november, Ilka Doval og Roger Andersson til topps i eliteklassene

123
Roger Andersen, Hardanger

Alle resultater fra turneringen finner du her: LINK

Roger Andersson (Hardanger BTK) satte Fredrik Meringdal (Laksevåg BTK) på plass elite finalen for menn i Haukelandshallen, 4-2 (2-11, 12-10, 9-11, 11-8, 11-9, 11-5)

Semifinaler:
Roger Andersson, Hardanger BTK – Borgar Haug, Fokus BTK: 4-2
Fredrik Meringdal, Laksevåg – Eskil Lindholm, Fokus: 4-2

Det var to flotte og gode kamper vi fikk «servert» på de to bordene med rødt gulv i semfinalen i klassen. Det var full fres fra start til slutt og de fire beste spillerne i Bergen på herresiden vartet opp med spill og veldig godt nivå.
Unggutten Haug fulgte Andersson til døren i deres semifinale. Det var knyttet stor spenning til om Haug kunne gi Norges ener, Roger Andersson, en jevn kamp. Haug skuffet ikke og spilte en god kamp.
I den andre semfinalen fikk vi også mange gode ballvekslinger mellom Meringdal og Lindholm. Det var kjekt å se nivået også i denne kampen. Det er tydelig at de to er i god form og at de vil hevde seg i Stigaligaen og i de neste turneringene i Stiga Norgescup fremover. Slagvekslingene og spillet i semifinalene gir håp om internasjonal fremgang i årene som kommer.

Ilka Doval (Modum BTK) vant 4-1 over Iwona Kuszaj (Fornebu BTK) i dame eliteklassens finale i Bergen med settsifrene 10-12, 11-3, 11-3, 11-9 4-1.

Semifinaler:
Ilka Duval, Modum BTK – Nora Bagner Nilsen, Stord BTK: 4-0
Iwona Kuszaj, Fornebu BTK – Rikke Skåttet, B-72: 4-0

Her manglet en del av de beste spillerne i klassen, men de som spilte i semfinalen viste god norsk standard. Ilka Doval har gjort det bra internasjonalt de siste årene og det var sterkt å sette Iwona Kuszaj såpass klart på plass, i finalen.

Funksjonshemmede
Klassen samlet de fleste av de beste spillerne i Bergen. Thomas Sætre (Bergen Hil), viste igjen at han er blant de aller beste spillerne i Norge, med å vinne 3-0 i finalen mot Pablo Jacobsen (Fornebu BTK). I semifinalen ble det også en 3-0 seier til Sætre mot Steffen Salomonsen (Fokus BTK).

Damer eldre junior
Ilka Doval fortsatte med godt spill og var aldri truet i denne klassen heller. Dermed ble det samlet 3600 blanke kroner på kontoen for ungjenten på den første dagen i Bergen. Rikke Skåttet spilte igjen en god klasse i Bergen og satte Nora Bagner Nilsen på plass i deres semifinale med 3-1.

Herrer junior
Her manglet flere av de beste spillerne i Bergen. Dermed var det duket for at de nest beste spillerne fikk dominere klassen. Even Horvli fra Molde gikk til topps i klassen etter en klar 3-0 seier over overraskelsen fra Heros, Seth Egenberg, i finalen. Egenberg satte Thomas Låte fra Hardanger på plass i sin semfinalen med 12-10 i avgjørende setter. Her ble det dramatikk i forbindelse med feil servebytte i avgjørende sett. Egenberg servet 6 server på rad frem mot 10-10 der Låte ledet 10-6.

Det ble avviklet 417 kamper i 9 klasser på første dagen i Haukelandshallen i årets andre Stiga Norgescup stevne. Stiga Norgescup stevner er ingen «lek» for arrangøren der sluttspillkamper skal i sving straks etter at puljespill er unnagjort. De siste kampene i stevnet ble spilt klokken 1900 lørdag. Flesteparten av kampene var unnagjort rundt klokken 1800 lørdag.