STIGA-LIGAEN: Tre lag skiller seg ut i toppen.

452

Tekst: Magnus Bolstad Holm

Det er klart for siste runde i STIGA-LIGAEN. Spenningen er stor og spørsmålene er mange.

Gjør Geir Erlandsen comeback i norsk eliteserie? Finner Eskil Lindholm tilbake til storformen fra i fjor? Tar Heros sitt første poeng? Unngår Jevnaker kvalifisering? Klarer Nidaros å sikre sluttspill på hengende håret? Taper suverene Hampus Søderlund sett?

Tre lag skiller seg ut i toppen. Laksevåg, Fornebu og Oslo har et klart forsprang og bør klare å sikre sluttspill. Oslo stiller riktignok uten sin ener Maciej Pietkiewicz, men med 8 poeng ned til Nidaros på 5. plass bør det være grei skuring.

I bunnen er Heros i en håpløs posisjon. 0 poeng etter 10 kamper betyr nedrykk med mindre enn et mirakel skjer. Selv om det etter alle solemerker blir 1. divisjonsspill til neste år kommer ungguttene fra Bergen til å kjempe på. Med en Gard Egenberg i storform etter NM-medalje forrige helg og en Hilding Persson som har byttet ut Esløv med Fornebu denne uken, er de på jakt etter poeng. Kanskje det er denne helgen det skjer.

Selv om det er lite spenning i topp og bunn er det enorm spenning knyttet til hvilket lag som får den siste sluttspillplassen. Eiker har et godt grep om plassen inntil videre, men de skal ikke føle seg for trygge. Nidaros og Stord er begge sultne på en mulighet til å karre til seg en semifinaleplass. Ryktene sier at Stord mobiliserer med Norges beste spiller noen sinne – Geir Erlandsen, og om de i tillegg har sine to gode svensker er de favoritter i alle sine kamper.

Nidaros stiller sitt sedvanlige lag, men guttene er kapable til å hamle opp med de aller fleste (kanskje en dag også Laksevåg). Dersom det blir seier i 3 av helgens 4 kamper, inkludert seier mot Eiker er sannsynligheten stor for at det holder til en sluttspillplass ifølge undertegnedes beregninger. Lagleder Tor-Arne Jensen har satt opp taktikken og alt ligger til rette for en flott sluttspurt i serien.

Jevnakers spillende lagleder Olof Gøtestam sier i en kommentar at etter en sesong med tidvise skadeproblemer på et par av svenskene er alle nå i topp slag og klare for å vise seg fram. Med gode resultater kan Jevnaker krabbe på trygg grunn og unngå mulig nedrykk.

Det anbefales å ta turen i de ulike hallene det spilles i denne helgen. Det blir stor spenning, mye fighting og bordtennis i toppklasse når grunnserien i eliteserien, norsk bordtennis sitt flaggskip, avsluttes.