STIGA-LIGAEN: Seriefavoritten Laksevåg sesongdebuterer borte mot Fokus

46

Tekst: Tor Hallaråker

Seriefavoritt Laksevåg gjør denne helgen sin sesongdebut borte mot Fokus, og har i tillegg Eiker og Jevnaker på menyen. Førsteoppstillingen til Laksevåg er direkte rå, og kan skilte med tunge svenske navn som Nordberg og Söderlund, begge med Hampus som fornavn.

I tillegg har Bergenslaget rumeneren Lucian Filimon og dyktige Tobias Bergman. På lur finnes Sveriges beste 99-modell. lillebror Simon Söderlund, superveteran Peter Hedram, den tidligere U17-mesteren i Sverige, Jimmy Ojakangas og visepresident og ex landslagsspiller Christian Ibenfeldt.

Førsteoppstillingen er det ingen lag i ligaen som er i nærheten av å kunne vinne mot. Hvilket lag de stiller i premierehelgen er derimot uvisst. For at Fokus eller Eiker skal ha vinnersjanser, må de begge stille sine beste lag. I tillegg må begge «Hampusene» holde seg hjemme,

Volda & Ørsta og Eiker har sammen med Laksevåg vært plassert i favorittsjiktet før sesongstart, og etter første serierunde kan det virke som om om «forståsegpåerne» har fått rett. De tre åpningskampene i første samlerunde gav like mange seire til nestfavoritt Volda & Ørsta, selv om klubben fort kunne mistet et poeng mot hardt kjempende Jevnaker. Men årets Stiga-ligavinner har mistet to sterke profiler i materialspilleren Fabian Åkerstrøm og ungarske Maté Morizc, og må forsterke laget sitt kraftig etter jul om de skal gi Laksevåg kamp i sluttspillet.

Eiker, som ved siden av Fokus og Heros stiller et lag bestående av bare nordmenn, skuffet noe i åpningshelgen ved å tape hele 1-6 for Volda, men er ellers i rute til sluttspillplass etter å ha vunnet to av tre.

Et lite obs må settes ved Jevnaker i helgen. Anders Erikson, som forrige helg vant Rekordspelen etter blant annet å ha slått ut bunnseedede Fabian Åkerstrøm, er trolig klar for spill. Da får Jevnaker et helt annet lag og kan revansjere de tre smultringene de fikk i sekken i forrige runde mot Volda & Ørsta (3-6). Fokus (4-6) og Eiker (1-6).Skal vi driste oss til å tippe minst 4 av 8 mulige poeng mot Vikåsen, Molde, Heros og Laksevåg?