Stiga-ligaen i Trøndelags hovedstad

48

Tekst: Brage Æsøy Titlestad
Bilde: Brage Æsøy Titlestad

Nytt år, nye muligheter og ny runde med mange kamper i Stiga-ligaen. 7 av 8 lag møter opp i Trondheim til kamper som kan avgjøre både hvem som kommer til sluttspillet og hvem som må ta veien ned i 1. divisjon. Hvem har gjort jobben i julen i mellom middager og desserter?

Bunnoppgjør i første kamp på lørdag

I den aller første kampen for helgen (start klokken 1300, red. anm) møtes Vikåsen og bunnløse Heros. Heros står fremdeles ikke med seier i årets seriespill. De bør snart begynne å tenke på å sanke poeng om de skal komme seg oppover på tabellen. Vikåsen er nok første mål, som ligger over dem med 3 poeng. Vikåsen selv, som er i Eliteserien for første gang på 25 år, vil nok ikke se bunnrivalen slå de på hjemmebane.
Samme tid, klokken 13, møter Volda og Ørsta BTK storebror i Oslo, Fokus BTK. Bare en av få kamper som vil ha noe å si for sluttspillet i år. Volda stopper ikke med å møte en sluttspillkandidat med det. Klokken 17 møter de Jevnaker BTK, som etter runden i Molde før jul, overtok andreplassen i serien. Kun to poeng skiller klubbene på tabellen, helgens kamper vil være avgjørende for klubbene når endelig tabell settes opp ved sesongslutt.

6 poeng mellom 1.- og 6. plassen

Laksevåg BTK er foreløpig på topp i den svært jevne serien. Fra Laksevågs førsteplass skiller det kun 6 poeng ned til Molde BTK på sjetteplass. Laksevåg skal få bryne seg på 2 av 3 sluttspillslag og håper vel etter helgen å fremdeles stå som leder i serien. Det kan bli tøffere enn antatt hvis Volda og Ørsta stiller med toppet mannskap. I Bergen før jul ble reservepregede Volda nedsablet 6-1 av Laksevåg. Et revansjesugent Volda vil helt sikkert sette Laksevåg på plass i byen med den flotte Nidarosdomen, og et noe velkjent fotballag…

Liveoppdatering og mye bra spill

Helgen blir spennende og garantert mange flotte baller rundt nettet og kanskje vi får noen virkelig sleipe nett- og kantballer. Vikåsen BTK som arrangør disker opp med liveoppdatering fra alle kamper. Man kan finne alle resultater, kamp for kamp, singel som dobbel ved å trykke på denne setningen.

Undertegnede og Tor Hallaråker vil også være tilstede å ta bilder og eventuelle intervjuer av sentrale personer i helgen i «bartebyen».