STIGA-LIGAEN: Grunnserien avgjøres

389

Tekst: Magnus Bolstad Holm

Førstkommende helg, 18. og 19. februar avgjøres grunnserien i STIGA-LIGAEN.
Alle seriens sju lag skal til Trondheim for å teste Trondheim BTKs nye storstue som kan skilte med 800 kvadratmeter rødt gulv utelukkende for bordtennis. Ser man på tabellen kan det virke som mye er avgjort, men alle lag har tre eller fire kamper igjen og mye kan skje.

Det er Laksevåg og Fornebu som kniver som seieren i grunnserien.

Laksevåg BTK

Fornebu leder med én kamp mer spilt, men lagene møter hverandre på lørdag og vinneren her blir trolig grunnseriemester.
Fornebu har fått tilbake Lars Rønneberg som har studert i Ungarn, men Otto Hatlebakks mannskap skal normalt være for sterkt. Det er usikkert hvilke svensker som spiller denne runden, men de har mulighet til å stille med Topp 8 – mester Jimmy Ojakangas som fjerdemann og det sier sitt. Lagkaptein for Fornebu, Eskil Lindholm, er derimot svært offensiv og sier i en kommentar at han går for intet mindre enn seier. Videre sier han at laget har hatt en bra oppkjøring mot samlerunden og Laksevåg kommer til å møte betraktelig bedre motstand enn de gjorde i Bergen i januar.

Bak Laksevåg og Fornebu er det Eiker og Trondheim (tidligere Vikåsen) som kjemper om tredjeplassen. Eiker er ett poeng foran med én kamp mer spilt, men Trondheim vant det forrige oppgjøret. Det antas å bli en jevn kamp som fort kan ende uavgjort. I resten av kampene møter Eiker Stord og Laksevåg, mens Trondheim møter Fornebu, B-72 og Jevnaker. Det blir kamp til døra om å ta tredjeplassen, men undertegnede (riktignok noe partisk) spår at det går Trondheims vei.

Vikåsen BTK

Litt i ingenmannsland på plassene 5 og 6 finner vi Stord og B-72.
Stord startet sesongen med et svært svakt lag, men har i det siste fått inn både landslagsspiller Marcus Wærstad og tidligere landslagsspiller Kristoffer Hellerud. Med disse på laget, i tillegg til et par gode utlendinger kan Stord hamle opp med alle utenom Laksevåg. Hvorvidt Stord stiller med toppet lag er usikkert, men gjør de det så har de faktisk en teoretisk mulighet på 4. plass da de ligger seks poeng bak Trondheim med samme antall kamper spilt.
B-72 har hatt en trøblete sesong mye på grunn av skader på deres to beste spillere Adrian Wetzel og Sondre Berner. Disse er nå tilbake sammen med Mikkel Gudmundsen som har vært i Kina denne sesongen. Med en skadefri tropp kan overraskelseslaget fra i fjor ta mange poeng, men det blir mest sannsynlig ikke nok til å få en sluttplassering de er fornøyde med.

I bunnen av serien finner vi Jevnaker med 0 poeng. Olof Götestams mannskap er habilt, men har måttet finne seg i mange 4-6 nederlag. Deres svenske spillere Peter Hedram og Marcus Helin har gjort det godt, men duoen Herting og Gøtestam har ikke vunnet mange kamper. Har Jevnaker flyt så kan de plukke et par poeng, men nedrykket er det nok ingen utenom.

Jevnaker BTK

I kampen om tittelen «årets lagspiller» er det ingen over og ingen ved siden. Fornebus Eskil Lindholm har 18-0 i kvote «oppe» og leder med 36 poeng på Jevnakers Peter Hedram på 2. plass. Når var sist vi så en like suveren kvote? Hvorvidt Eskil vinner tittelen eller ikke er det knyttet lite spenning til, men det blir interessant å se om han kan tukte Laksevågs profiler og dermed gå ubeseiret gjennom serien.

Alt i alt er det duket for en meget interessant samlerunde i landets fineste bordtennishall. Undertegnede gleder seg masse til harde oppgjør og god bordtennis, og alle tilskuere kan vente seg god underholdning.