STIGA-LIGAEN: Grunnserien avgjøres

342

Tekst  Magnus Bolstad Holm

Denne helgen samles samtlige lag på Østlandet for å avgjøre grunnserien. Hvem kaprer sluttspillplassene og hvem kommer på den sure sisteplassen og må ut i kvalifisering for å få fornyet kontrakt? Søndag kveld har vi svarene!

Laksevåg og Stord er selvskrevne favoritter til sluttspillet. Laksevåg har allerede sikret seg plass, og dersom Stord får ett poeng har de også sikret plass. Dette burde være en selvfølge med navn som Möregårdh, Molin, Nylander og Ahlander Johansson på laget.

Spenningen er først og fremst knyttet til hvem av Hardanger, Fornebu og Nidaros som tar de to siste sluttspillplassene. Fornebu med sine 10 poeng og Hardanger med sine 8 poeng har et overtak på Nidaros som har 5 poeng. Her vil de innbyrdes oppgjørene bli svært avgjørende. Dersom Hardanger har toppet mannskap med Daniel Schaffer i spissen er de favoritter, men dersom han ikke er med vil nok Fornebu være knepne favoritter. For Nidaros sin del er de sannsynligvis nødt til å vinne minst 3 av de gjenværende 4 kampene for å ha mulighet til sluttspillplass. I tillegg må de vinne mot Fornebu. Et vanskelig utgangspunkt, men ikke umulig for Tor-Arne Jensens gutter.

I bunnen av tabellen finner vi Jevnaker med noen få poeng opp til Eiker (det er heller ikke så langt opp til Nidaros). Jevnaker har hatt stang ut i år, men med et godt lag denne gangen kan de muligens klatre. Problemet er bare at de møter Laksevåg, Stord, Hardanger og Nidaros og å ta mer enn 2-4 poeng her virker veldig vanskelig. Eiker er i samme situasjon, men dersom de klarer en uavgjort eller en seier i løpet av helgen er de sannsynligvis sikret fornyet kontrakt.

Søndag kveld har vi svaret på hvem som stikker av med sluttspillplassene og hvem som må kjempe seg gjennom en kvalifiseringskamp for å få spille i STIGA-LIGAEN sesongen 2021/2022.

Det blir en spennende helg på Hokksund og Fornebu.

Presentasjon av STIGA-LIGAEN