STIGA-LIGAEN: Årets nest siste samlerunde går både på Vestlandet og Østlandet

341

Tekst Magnus Bolstad Holm

Juleferien er endelig over og det er klart for en ny runde av STIGA-LIGAEN.

Årets nest siste samlerunde går både på Vestlandet og Østlandet. Med andre ord skal alle lagene i ilden denne runden og det skal spilles viktige kamper både i topp og bunn. Hvem har trent godt i jula? Hvem har ligget for lenge på sofaen? Det har vært høy aktivitet i Fornebuhallen de to siste dagene for å febrilsk stable formen på plass, og denne runden vil gi svaret på hvilke lag som har funnet formen.

På Vestlandet møtes Laksevåg, Stord, Hardanger og Nidaros. Stord har sluppet deler av lagoppstillingen og Truls Møregårdh er i skrivende stund på plass på Øyo og spiller med lagleder Atle Irgens. Avhengig av hvilke andre spillere Stord har fått på plass kan det tenkes at de kan klare å tukte uslåelige Laksevåg. Dette vil i så fall være Laksevågs første tap på flere år. Laksevågs ildsjel Otto Hatlebakk ønsker nok ikke et slikt scenario og vi kan være sikre på at han stiller et habilt lag. Kan det bli den beste seriekampen i Norge noensinne?
Hardangers lag er usikkert. Stiller de med Daniel Schaffer har de et lag som kan utfordre både Stord og Laksevåg, men uten ham vil det bli vanskelig. Nidaros stiller et habilt lag med Fleischer, Fossheim, Sandström og Holm, men å ta poeng mot de andre lagene kan bli vanskelig. Man skal derimot ikke undervurdere trøndersk pågangsmot.

På Østlandet er det forventet jevne oppgjør. Lagene som skal til pers er Fornebu, Eiker og Jevnaker. Det blir viktige kamper for Fornebu som ønsker å sikre sluttspillplass, men også for Eiker og Jevnaker som kjemper for å unngå sisteplassen i serien. Fornebu er favoritter mot Jevnaker og Eiker, men ingen kamper er sikre. Har Jevnaker et toppet lag er de sterke, og et Eiker med feeling spilleren Mats Källberg på plass er også farlige.

Presentasjon av STIGA-LIGAEN