STIGA-LIGA på Fornebu 9. og 10. november

343

Tekst  Magnus Bolstad Holm

Årets andre runde i STIGA LIGAEN spilles på Fornebu denne helgen. Etter denne runden har alle lagene vært i aksjon.

Denne helgen er det lagende fra Østlandet (Jevnaker, Eiker og Fornebu), samt Nidaros som skal i ilden.

Jevnaker, Eiker og Fornebu står med 0 poeng etter første runde, mens Nidaros debuterer for sesongen. Det forventes svært jevne kamper og resultatet vil i stor grad avhenge av mannskapet lagene stiller med.

Fornebu har hjemmebanefordel og må sees på som favoritter denne runden. De gikk riktignok på tap mot både Hardanger og et redusert Laksevåg forrige runde, men mannskapet er bra nok til å dra i land seiere på hjemmebane.

Eiker stilte med et rent norsk lag sist. Ryktene vil ha det til at det samme ikke skjer denne gangen. Med feelingspilleren Källberg og den solide litauske defensivspilleren Gura i troppen har de et bra lag.

Jevnaker er et usikkert kort denne runden. Anders Eriksson antas å være skadet og Maciej Pietkiewicz er i Portugal med juniorlandslaget. Da er det duket for fjorårslaget bestående av lagleder Götestam som har med seg Herting, Helin og Hedram. Dersom det er Jevnakers lag blir det vanskelig å få med poeng denne runden, men kampene er fortsatt åpne.

Nidaros debuterer for sesongen og stiller med Fleischer, Fossheim, Holm og svenske Anthony Tran. Anthony er en kjenning i norsk serie og bør være blant de bedre spillerne. Likevel er ingen ting sikkert og Nidaros sine kamper kan gå begge veier. Mye vil avhenge av hvilken vei kampene nede går.

Alt i alt er det en veldig åpen seriehelg. Slik det ser ut på nåværende tidspunkt så er det Eiker, Jevnaker, Fornebu og Nidaros som skal kjempe om den siste sluttspillplassen bak Laksevåg, Stord og Hardanger. Med andre ord er helgens kamper svært viktige for alle lagene om de har ambisjoner om sluttspill.

Presentasjon av STIGA-LIGAEN