Status etter 2 seriehelger 3.divisjon avdeling A

327
Sarpsborg BTK seriemester i 3. divisjon avd. A

Tekst  Erik Lindholm

Denne avdelingen ser ut til å ha jevne lag i år. Ingen klare favoritter selv om Sarpsborg2 ser ut til å være svak favoritt så langt. La oss ta en titt på lag for lag her.
Vi følger tabellposisjonen i rekkefølge.

Sarpsborg 2 med 8 poeng:
Første vi hører nå man ankommer hallen: «Hei guttær…» «…vi preikast…». Herlig gjeng med godt humør.
Her finner vi 2 spillere som fint kunne spilt i divisjonen over. Kim Alexander Brattvang og Babri Nasser. Laget har full pott med 8 poeng så langt og eneste tapet til disse 2 guttæne er mot Andres Metsalu.
Alexander ledet faktisk 8-6 i femte sett mot Andres i dag, men ble for utålmodig i ballvekslingene på slutten. Kim A er kun 13 år !
Sarpsborg er jo sammen med Sportsklubben Brann i Bergen klubbene som startet opp med bordtennis i Norge. I tillegg har klubben fostret opp Tom Johansen.
Dessverre sliter klubben med spillelokaler den senere tiden. Derfor gledelig å se at denne kameratgjengen holder sammen år etter år og når de får bedre treningsforhold så vil klubben blomstre igjen.
Klubben har fine lederfigurer i Ronny Hansen, Andreas Bangsund og andre. Hvis ikke klubben låner bort Kim eller Babri til 1.laget i sesongen så tipper jeg Sarpsborg2 som avdelingsvinnere.

Kjelsås4 med 6 poeng:
De spilte uten sin bestemann Qian Jade denne gang og røk 3-7 for B-72. Laget består av godt voksne spillere med mye rutine. Et lag som plukker my?e poeng «nede».
Absolutt blandt de bedre lagene i avdeling. De har fortsatt ikke møtt Sarpsborg.

B-72 med 6 poeng:
Kanskje det aller jevneste mannskapet i avdelingen noe som gjør at de plukker mye seiere «nede». Mangler kanskje en klar 1’er. Moro å se spillesterke Aida Pezer måle krefter med gutta.
Finn Cato Hansen og Adnan Omar Hanoun begynte vel begge å spille igjen for ca 2 år siden og her ble de satt inn altfor lavt ranket på Norgesrankingen. De nærmer seg vel nå etter 2 år det nivået
de ligger på spillemessig. Viktig at klubbene følger opp dette litt slik at f.eks en spiller på 1500 poeng ikke går på en poengsmell når de taper for en slik spiller som noen ganger er satt inn på 1200 poeng. 2 fine spillere det er moro å se spille kamper.
Dette laget har heller ikke møtt Sarpsborg enda.

Fornebu4 med 5 poeng:
Fornebu har lag i omtrent alle divisjoner og har et bredt spekter av serietilbud til sine medlemmer. Her synes jeg klubben er en foregangsklubb i Norge. De ser viktigheten i seriespill og lagfølelse.
Da kan spillere matches på riktig nivå. Vi ser også hvordan voksne er med barna enten som ledere eller spillere på samme lag. Familien Mortensen er i vår avdeling og utrolig fin mentalitet og sportsånd.
De har spilt med et veldig variert mannskap i år. Hadde de ønsket å toppe laget sitt hadde de vært klar seriefavoritt. Tror ikke det betyr så mye for dette laget med opprykk, viktigere med bra matching.
Savner Endre Skolt på laget i år. kanskje han dukker opp senere i sesongen. Forrige helg deltog Casper&Oscar Søndborg. Denne gangen deltok kadettlandslagsspiller Sebastian Flaatten.

Oslo BTK med 4 poeng:
Et ungt og spennende mannskap. Brødreparet Kermit har bra kvote. Det samme har Michael Farnes og Aleksander Harildstad. Ser ut som de taper mye i doublespillet. Bra singlekvote, dårlig doublekvote.
Mest sannsynlig klarer de på holde seg unna nedrykk, men de kan bli pustet i nakken av Askim hvis Askim får stilt fullt mannskap etter hvert.

Larkollen med 3 poeng:
Larkollen vil klare seg unna nedrykk. De vil komme høyere på tabellen utover. De har avdelingens beste spiller i Metsalu. Det gjør at de kan sette bra spillere «nede» ved behov. De har også en tendens
til å hente inn «kompiser» til Andres fra hans hjemland innimellom.

Askim med 0 poeng:
Her er artikkelforfatter Lindholm hovedskyldig i begredelig start. Spiller som 1’er på laget og stilte ikke første seriehelg pga sykdom. Denne seriehelgen sa ryggen stopp etter kun 1 singlekamp. Umulig å fortsette.
Neste seriehelg er allerede om 1 uke og rekonvalesens kan da bli kort. Når 1’er ikke spiller vil da en 3’er på laget måtte spille «oppe» samtidig som man får inn reserve på 4.posisjon. Alle de andre på laget
får dermed tøffere kamper noe som gjør det hele enda verre. Men skader/sykdom er er del av idretten og lag med bra utvalg av spillere skal rettferdig nok kunne profitere på det.
Laget lider også litt av å ikke prestere på eget nivå i kamp. Thomas Dahl leverer bra, men Tjelle/Krogstad holder høyere nivå enn det vises i seriespillet så langt. Så det er mye å hente på å få ut mer av disse spillerne.
Askim ligger nå an til nedrykk, men vi har omtrent de samme folkene som forrige sesong og da ble vi nr 4 så vi har fortsatt muligheter.

Fokus5 med 0 poeng:
Dette er spillere fra Fokus sitt voksende Voksenparti. Det er fin stemning i Fokushallen om dagen på voksentreningene og det er nærmest «utsolgt». Det blir nå også gitt instruksjon til voksenspillere der, noe som
har ført til oppblomstring. Spillerne på Fokus5 er en del av den indre kjerne på Voksenpartiet.
Fokus5 lider av at laget mangler «oppe»-spillere. Det er noen meget bra enkeltresultater og nesten-seiere, men som lag er de nok den mest klare nedrykskandidaten.

En fin gjeng med godt humør og god humor !