Skråblikk fra 3 Div. Avd. B

160
Vind IL-BTG

Tekst og Foto: Øyvind Csiszar

Vi er nå godt i gang med seriespillet i denne avdelingen, som består av Harestua 2, Nordre Eidsvoll, Fornebu 5, Ham-Kam 2, Fokus 4, Vind IL, Kobra 2, og Kjelsås 3.

Det er spilt 2 samlerunder, den første i den nye flotte idrettshallen på Harestua, og den andre i Bjølsenhallen. Noen utsatte kamper gjør at tabellen blir litt «skjev», men så langt ser det ut som tittelkampen vil stå mellom Kjelsås, Nordre Eidsvoll, og Fokus.

Det er et særdeles vidt spekter aldersmessig i denne avdelingen, her skiller det godt og vel 50 år mellom de yngste og de eldste! Så vi kan trygt fastslå at bordtennis er en sport for alle aldersgrupper. Det mange artige oppgjør, når offensivt ungdommelig pågangsmot møter rutinerte veteranspillere med lumske racketer, som fortvilet forsøker å senke tempoet…  Det er høy snittalder på de fleste lagene, og det er alltid tid til litt mimring og deling av gode historier over en kaffekopp mellom kampene.

Som arrangør nå, registrerte vi at det ble konsumert atskillig mer kaffe enn sportsdrikker, så det sosiale er en viktig del når vi møtes…

Verdt å merke seg er at bordtennismiljøet på Gjøvik dras i gang igjen, etter mange års tørke, Vind IL ble stiftet denne høsten, og vi ønsker denne blide gjengen hjertelig velkommen i familien! Lykke til videre!

Som nevnt, dras mange artige historier frem, har lyst til å dele en av dem. For mange år siden kjørte KOBRA’s «grand Old man», Matts Henricsson,  klubbens unge håpefulle spillere til et Junior-NM i Oslo. På vei hjem lagde ungene et spetakkel uten sidestykke i bilen, og til tross for flere kraftige advarsler, var det ingen bedring. Ved Skarnes (ca. 2 mil unna Kongsvinger), stoppet Matts på en bensinstasjon, og ba ungene løpe inn å kjøpe godterier, noe de gladelig gjorde. Vel ute igjen står bagene deres på gressplenen, Matts ruller ned vinduet, og takker for følget!! Som Matts forklarte i ettertid; «Jeg hadde veldig lyst på å hive dem av på motorveien, men i anstendighetens navn, drøyde jeg det til Skarnes, der var det i alle fall bussforbindelse videre..»

Da ser vi frem til de neste rundene i avdelingen, det blir garantert mange jevne og fine kamper fremover.