Siste STIGA-LIGARUNDE I HELGEN: Hvem tar den siste sluttspillplassen?

89

Tekst: Tor Hallaråker
Photo: Haakon Hallingstad

Siste runde i STIGA-LIGAEN spilles på tre steder; Hokksund, Volda og Lørenskog. Før siste runde i årets liga hadde fjorårets sluttspillvinner Volda & Ørsta sikret en av de fire sluttspillplassene med 19 poeng på 12 spilte kamper. Med et relativt greitt spilleprogram for Laksevåg i siste runde er det ingen som tror at Bergensklubben surrer bort sin «faste» plass i sluttspillet i løpet av de fire siste kampene, selv om lagleder Otto Hatlebakk den siste tiden har vist en betydelig vilje til å la nye, unge spillere få prøve seg i spann med de beste. Laksevåg vil ha både semifinale og finale i Bergen, og da trenger de alle poengene de kan få om de vil få det ønsket oppfylt.

Eiker virket å ha en sluttspillplass mer eller mindre klar, men ting kan tyde på at de får mer konkurranse enn de hadde planer om. 15 poeng holder nok likevel etter alt og dømme til å sikre plassen. Den siste sluttspillplassen går mest trolig til Vikåsen. B-72 kommer nært, men vil mangle minst ett poeng. De ryker mot Laksevåg men KAN slå Lia. Det gir maks 14 poeng. Vikåsen tar minst 3 poeng i Volda, de slår et redusert Volda-lag og klarer minst uavgjort mot Molde.

Eiker og B-72 tyvstartet siste runde i grunnserien i STIGA-LIGAEN i går, der et reservespekket hjemmelag måtte tåle et mildt sagt overraskende 0-6 tap, på tross av både Sandberg og Meinseth i startoppstillingen. På pluss-siden for hjemmelaget var det svært gledelig å registrere at 2001-modellen Lars Edvardsen fikk sin debut i den øverste divisjonen. Til tross for to 0-3 tap i single og double, meldes det fra Hokksund at unggutten hang bra med.

Rent juniorlag hos Volda & Ørsta
I Volda er det flere unggutter som får brynt seg i dag. Volda stiller for første gang et rent norsk lag, med Fredrik Meringdal som anker, og muligens det yngste laget som har deltatt i STIGA-LIGAEN noen gang med Dagsloth (-99), Zabka (-00), Sørheim (-01) og nevnte 99-modell Meringdal som eldstemann(!!). Dessverre er det ikke mange som tror det er mulig å hente poeng mot Vikåsen og Molde med disse ungfolene, men 2-3 enkeltseirer i hver lagkamp er mulig å oppnå!

Nedrykk for Jevnaker
I bunnen er spenningen gått ut av ballongen. Jevnaker rykker ned med sine 2 poeng, eller kanske klarer de 3 om de får til en bra avslutningsmatch mot Lia og sikrer uavgjort der. Til tross for god kjemping og høy lagmoral sesongen gjennom, har Jevnaker manglet en god ener som kunne gi laget tilstrekkelig trygghet til å kunne kjempe om flere poeng enn de 2 de har fått så langt.

B-72 har overrasket og imponert
Overraskelseslagene i år? Både Molde og ikke minst B-72 har hatt en svært god sesong utfra vurderingene og forventningen allmuen og ekspertisen hadde til lagene før sesongstart. Ikke minst har B-72 imponert med et ungt, treningsvillig og hardtkjempende lag med strålende lagmoral, ledet med stram hånd av den tidligere norske landslagssjefen Thorsten Hævdholm. B-72 kommer nok til å dele ut enda flere karameller kommende sesong.