Siste ball i første serierunde i dameserien ferdigspilt

265
Notodden BTK

Tekst: Ragna Grindheim
Foto: Karl Arne Lia og Erik Bergerseter

Fornebu BTK

Da var første serierunde i dameserien ferdigspilt for denne gang og det har vært tre dager med mange gode kamper, bra spill, god lågånd og mange opp- og nedturer. Runden startet torsdag 18. oktober i B-72 hallen i Lørenskog. Da hadde Fornebu tatt turen for å møte B-72 2. For Fornebu spilte Ida Tvervaag, Hanna Hovden og Hilde Gundersen, med Iwona Kuzai som coach, for B-72 spilte Gertruda Pasakinskaite, Marie Olavesen, Vivian Huynh og Sarania Selvasri. Det ble spilt mange gode kamper, men til slutt ble Fornebu for sterke for B-72 og vant kampen 6-1.

Resten av runden ble utspilt i Notodden (kanskje Norges hyggeligste sted å spille på?) over lørdag 20. og søndag 21.oktober. Det første som møtte spillerne da de kom inn i hallen var hyggelige damer i kiosken, og deretter Karl Arne Lia som gikk rundt og ønsket alle velkommen til Notodden, dette gjorde at alle følte seg umiddelbart velkomne i hallen. Etter at alle lagene var ankommet, spillerne hadde hilst på hverandre (flere av jentene fra de ulike klubbene var svært glade for å se hverandre) og alle hadde slått inn ble runden satt i gang. Spillerne gikk til bordene og coacher og tilskuere satt seg klare. Før kampene startet gikk Karl Arne en runde og delte ut kaffe til de som ønsket det. De første lagene ut var B-72 1 mot Fornebu, B-72-2 mot Trondheim og Notodden mot Fokus. Fo B-72 1 spilte Yoana Wertebach, Tone Todok, Kristina Pirtshkalava og Akshaya Vimalasenan, mens for regerende seievinner Fornebu spile årets spiller fra i fjor Iwona Kuszaj, Ida Tvervaag og Hilde Gundersen. Dette ble en svært spennende kamp hvor alle ti kampene ble utspilt. Til slutt endte resultatet på uavgjort og 5-5 noe som begge klubbene virket fornøyde med.

B-72

For B-72 2 spilte samme laget som på torsdagen, mens for Trondheim spilte Anja Myklebust, Anastasia Humberseth og Somjit Werstad. Dette var også en spennende kamp, men Trondheim ble for sterke for B-72 2 og vant kampen 6-1.

For Notodden spilte Merete Tveiten, Ida Høymyr, Malin K. Helgaseth og Ingeborg Lia, mens for Fokus spilte Maiken Langbråten, Helene Kristoffersen og Nora Bøthun Bendiksen. Her var det stort publikum fra Notodden, og alle i hallen kunne høre på publikum at dette var en spennende kamp. Til slutt sto jubelen i taket i Isolahallen da Notodden klarte å slå Fokus for første gang i historien! Stillingen ble til slutt 6-3. Spesielt stort var det at Merete klarte å vinne alle sine kamper. Notodden stiller med lag i dameserien på grunn av Merete og hennes storsatsning mot OL i 2020. Merete er den eneste faste spilleren på Notodden sitt lag, mens de andre jentene bytter litt på. Det er nydelig å se hvordan de andre jentene stiller opp rundt Merete både på trening og i kamp for at hun skal bli bedre, selv om de ikke spiller like aktivt lenger. Det er ekte lagånd!

Etter at alle kampene var spilt, spillere og dommere hadde hatt en liten pause og kanskje en liten tur ut var det på tide med nye kamper. Denne gang var det Notodden mot B-72 1, Fornebu mot Trondheim og Fokus mot B-72 2. Stemningen i hallen var god og alt lå til rette for tre spennende kamper. Mellom Notodden og B-72 ble resultatet til slutt etter seks singelkamper og en dobbel 6-1 til B-72. I dobbelen spilte Merete og Malin sammen og både tilskuere og spillere fra begge lag lo godt da Merete og Malin fikk litt trøbbel i bytte midt i en ball. Det var Malin sin tur til å ta ballen, men Merete sto i veien

Trondheim BTK

og Malin ropte «flytt deg Merete» før hun løp inn i Merete og poeng gikk til B-72.

Kampen mellom Fornebu og Trondheim ble, i likhet med Fornebu sin kamp tidligere på dagen, svært spennende. Det ble spilt flere jevne kamper mellom lagene, men til slutt ble Fornebu for sterke og resultatet ble 6-4 til Fornebu. Trondheim har flere unge spillere på laget som blir spennende å følge gjennom sesongen.

Den tredje kampen denne runden ble utspilt mellom Fokus og B-72 2. Dette ble også en spennende kamp der blant annet to av syv kamper gikk helt til avgjørende sett. Det var mange unge spillere og det var vanskelig å forutse hvordan kampen skulle gå. Til slutt gikk B-72 seirende ut av kampen og resultatet ble 6-1.

Søndag ble det utspilt tre kamper i Isolahallen på Notodden og en kamp i B-72 hallen i Lørenskog. På Notodden spilte Fokus mot Trondheim, Notodden mot Fornebu og Notodden mot Trondheim. Mellom Fokus og Trondheim kjempet Fokusjentene, men Trondheim ble for sterke og stillingen ble til slutt 6-0 til Trondheim. Mellom Fornebu og Notodden ble stillingen 6-1 Fornebu, Ida vant sin kamp for Notodden mot Hilde. Kampen mellom Notodden og Trondheim ble atter en spennende kamp. Her var det bare en kamp som endte med tre sett, mens de ni andre kampene gikk til fire eller fem sett. Til slutt vant Trondheim 6-4 over Notodden.

B-72 2.

I B-72 hallen var det internoppgjør mellom B-72 1 og B-72 2. Stemningen i hallen var god og det kom flere innom for å se på. Jentene på begge lag kjempet godt, men B-72 1 trakk det lengste strået og vant 6-0.

Alt i alt var dette en bra helg, både spillemessig og arrangementmessig. Det er alltid hyggelig å komme til Notodden, og det spørs om dette er den mest gjestfrie klubben i Norge! Det er ikke i mange haller at lederen kommer og håndhilser på alle som kommer og deler ut kaffe til tilskuerne. Dette gjør at alle føler seg svært velkomne og er med på å sette fine rammer for arrangementet. I tillegg ble det delt ut vafler, pølser og rundstykker til de spillerne som var igjen på slutten av dagen, og det hevet stemningen i bilen før bilturen hjem. Alt i alt var dette veldig bra arrangert av Notodden!

Avslutningsvis var dette en bra helg med mye bra spill, mange spennende kamper, god lagånd og et godt arrangement. Neste runde spilles i Trondheim 1.-2. desember og vi gleder oss til fortsettelsen!

Presentasjon av lagene i Dameserien

Artikkel fra Varden

Her kan du lese hva Telen.no har skrevet om Dameserien som ble holdt på Notodden (+)