Sirkelen er sluttet for den gnistrende flotte kameratgjengen fra Vikåsen BTK i Trondheim

297
Vikåsen BTK er Norgesmestere i Herrer lag 50

Tekst: Egil Hauge
Foto: Ghassan Chaer

Bård Sundberg har stått på for å få gjenforent kameratgjengen fra 35 år siden her i Trondheim. Frode Grini, Inge Witsøe og nevnte Bård spilte for Nidaros BTK for en «generasjon» siden, mens Eyvind Thomassen var en ivrig ung bordtennisspiller som representerte Trondheim BTK den gang. I starten trente de tre Nidarosgutta i et tilfluktsrom på Risvollan i Trondheim, mens Eyvind hadde sine glansdager og treningsøkter i Nidaroshallen. Det er jo litt spesielt at dette nå er den oppdaterte og flotte Trondheim Spektrum som veteran NM nå spilles i.

Frode Grini har sågar stått for den beste presentasjonen gjennom tidende av en norsk bordtennisspiller, han og norskkineseren Yan-Sheng Wang ble nummer 5 i VM i Chiba (Japan) 1981 i herredouble. De slo blant annet ut de kinesiske storfavorittene i en tidligere runde. Det viser at alt er mulig, også for dagens fremadstormende norske bordtennistalenter om de trener mye, får god sparring og har dyktige instruktører.

Under NM i 1978 tapte dagens Vikåsen veteraner (den gang Nidaros BTK) overraskende for et Stavanger lag allerede i første runde. Nidaros BTK var storfavoritter til gull. Derfor må dagens NM gull for Vikåsen BTK i herrer lag 50 kalles en god revansj. Kameratskap lenge leve!

Vikåsen BTK stiller opp med 13 spillere (11 herrer og to damer) i dette veteran NM 2017.