Sesongstart STIGA-LIGAEN 2019/2020

732

Tekst Magnus Bolstad Holm 

Atter en sesong av STIGA-LIGAEN står for tur. Det er mange år siden nivået har vært like høyt, og serien er mer åpen enn noen gang. Laksevåg skal for første gang siden Volda og Ørstas storhetstid få reell konkurranse om seriemesterskapet. En forsmak på hvilke lag som er sterke får vi denne helgen da 6 av seriens 7 lag skal teste formen på Vestlandet.

Den store snakkisen i forkant av sesongen har vært Stords nyervervelse Truls Möregårdh. Supertalentet som til daglig trener i Eslöv, spiller på Sveriges seniorlandslag og er rangert som nr 81 i verden skal denne sesongen spille i den norske serien. Det er i seg selv smått utrolig. Honnør til Stord for å hente inn en slik spiller! Uheldigvis, eller heldigvis avhengig av hvilke øyne som ser med, er Truls sannsynligvis ikke spilleklar denne helgen grunnet skade. Undertegnende fulgte med på Stords pressekonferanse tidligere denne uken der nyheten ble lagt frem. Dette er ikke nødvendigvis et stort hinder for Stord da de har Magnus Molin, Carl Ahlander, Marcus Wærstad og Kristoffer Hellerud på laget.

Laksevåg har som alltid et sterkt lag. Lokomotivet Hampus Søderlund fører an, men Otto Hatlebakk har også styrket laget denne sesongen. Blant annet med Endika Diez, Martin Friis og Wang Bing. Med andre ord et meget imponerende lag når man legger til Fredrik «slegga» Meringdal og Jimmy Ojakangas som denne sesongen har fått sin debut i den svenske pingisligaen.

Hardanger er en nykommer i årets serie. Etter 3 strake opprykk har de nå funnet veien til eliten av norsk bordtennis. De har også et meget sterkt lag. Med Roger Andersson, Thomas Låte, Jan Roger Andersson i tillegg til nyervervelsen Daniel Schaffer har også Hardanger et lag som kan kjempe helt i toppen av serien.

Fornebu stiller med helnorsk mannskap i år også, noe som er imponerende i dette selskapet. Lagkaptein Eskil Lindholm skal få det tøft med å hente mange poeng fra den første helgen, men det er aldri godt å si. Forskjellen fra fjorårets lag er at Sigurd Sørheim fortjent har spilt seg inn i troppen og kanskje han kan tilføre laget et ekstra friskt pust.

Jevnaker er et interessant lag. Anders Eriksson er en klassespiller og når de i tillegg har hentet inn Maciej Pietkiewicz har de et lag som kan utfordre alle. Man tuller heller ikke med en Terje Herting i form som i fjor viste at han har mye godt spille inne. Svenskene Helin, Hedram og Backlund kan også bite godt fra seg. Sannsynligvis vil vi også se lagleder Olof Götestam i aksjon i år også.

Eiker stiller med en stor tropp og det er uvisst hvem de stiller med i første runde. Feelingsspilleren Mats Källberg gjorde det godt i fjor, og kanskje slår han store deler av norgeseliten på ballongen i år også. Eiker har også spillere på lån fra B-72 og Fokus, og det blir interessant å se hvem som skal spille de ulike rundene. Undertegnedes tror det blir vanskelig for Eiker å ta poeng første runde, men Jan Sandbergs mannskap kan overraske.

Sist men ikke minst må Nidaros introduseres. De spiller ikke denne første runden, men kommer sterkt tilbake i Oslo i november. Lagets stamme består av Fleischer, Fossheim, Marciniak og Holm. I tillegg er det noen interessante nyervervelser. Søderhamnspillerne Anthony Tran, Per Sandstrøm og Anton Hjort er kompetente og kan gjøre gode resultater. Det kan også den kinesiske utstyrsleverandøren, showspilleren og den tidligere provinsspilleren Guozhi Zhang. Om han gjør sin inntreden i den norske serien er enda usikkert, men gjør han det er det mange som skal få problemer med hans uortodokse spillestil.

Oppsummert ser vestlandsklubbene ut til å bli sterke i år og undertegnede tror seriemesterskapet ender opp enten i Bergen eller på Stord. Resten av sluttspillplassene er åpne, men Jevnaker og Hardanger kan anses som favoritter.

Hvis undertegnede skal forsøke seg som spåmann blir den endelige listen slik:
1. Laksevåg
2. Stord
3. Jevnaker
4. Hardanger
5. Fornebu
6. Nidaros
7. Eiker

Da gjenstår det bare å ønske alle interesserte velkommen til årets STIGA-LIGA – den mest spennende på lenge!

Her kommer en kort presentasjon av alle lagene

Her er live oppdatering fra Hardanger

Her er live oppdatering fra Laksevåg