Sesongstart i Dameserien i helgen: B-72 skyhøye favoritter

68

I den eneste og øverste serien for damene starter sesongen på Lørenskog i helgen. 7 lag er påmeldt, og som i fjor spilles der i hovedsak samlerunder. Fjorårsvinner B-72 er skyhøye favoritter, med Fokus og Volda & Ørsta som de heteste medaljekandidatene. Seriens store profil er Ma Wenting, en topp internasjonal spiller som vender hjem til Norge og Fokus etter mange år med universitetsstudier og proffspill i Japan. Men Ma er nok mer aktuell for spill i Stiga-ligaen enn i Dameserien.

I Dameserien stiller spilles der inntil 10 enkeltkamper i hver lagkamp; 9 singler og 1 double. I det ett av lagene har oppnådd seks enkeltseire i en lagkamp, avbrytes andre pågående kamper. Hver kamp kan også ende uavgjort 5-5. Hver seier gir to poeng og et uavgjortresultat belønnes med ett. Etter dobbel runde er serien slutt og seriemesteren kan kåres. Mange etterlyser et tilsvarende sluttspill som herrene har, og dette er nok noe NBTF bør innføre allerede fra neste sesong.

– Fokus, B-72 eller Volda & Ørsta vinner serien
rebekka-carlsen-forehandRagna Grindheim (eks Etne IL) er lagleder for superfavorittene B-72, men vil ikke uten videre gå med på at laget hennes er så store favoritter. – Vi har en god vinnersjanse, og jeg tror det står mellom Fokus, oss og Volda & Ørsta. Vi har mange gode spillere å ta av, men det er slett ikke i alle kamper vi har mulighet til å stille vårt beste lag. Mange av våre beste jenter deltar i turneringer i Sverige de samme helgene der er seriehelger i Norge. Vi er også opptatt av at mange spillere skal få prøve seg. Ellers er jeg enig i at vi er favoritter om vi kunne brukt «førsterekka» vår i alle kampene, sier Grindheim, som bedyrer at hun gleder seg stort til sesongstart, men at hun svært gjerne kunne tenke seg et sluttspill også for jentene. – Dette ville garantert gjort serien mer attraktiv, avslutter B-72`s nye lagleder, som har hele 6 av 10 spillere inne på den norske seniorrankingen.

Bodø BTK vil samle erfaring
bodø-damelag-2015-2016Bodø har de siste årene satset målbevisst på å utvikle gode konkurransespillere på jentesiden, og nå er tiden inne for å måle krefter mot de andre lagene i landet. – Vi deltar for første gang for å samle erfaring, sier primus motor i Bodø BTK, Espen Wiik, som stiller med purunge Kristina Pirtskhalava (2002) og Elisabeth Bordevich Johnsen (2001) i spann med superveteran Ane Handegård (1965). – Vi blir fornøyde om vi kan vinne en eller to lagkamper i serien, sier Wiik, som dermed innrømmer at laget hans i første rekke vil kjempe for å unngå bunnplasseringen. – En bekymring vi har her i Nord er at vi er sårbare overfor skader. – Heldigvis banker flere av de unge jentene vi har på døra til serielaget, men i utgangspunktet må de nok finne seg i å vente både en og to sesonger før de kan forvente å debutere, sier Wiik, klubbleder for klubben som er allment kjent som en av de aller beste stevnearrangørene i landet. – Nå må jeg arbeide litt, avslutter Espen, som i disse dager legger siste hånd på forberedelsene til storarrangementet Thon Nordlys Cup.

Fokus med et knallsterkt lag
anna-grutle-aasebøFokus har et knallsterkt lag om alle spillerne er tilgjengelige, selv uten Ma Wenting. Hærførere er søstrene Grutle Aasebø, Marte og Anna, begge mangeårige norske landslagsspillere og kongepokalvinnere. De har Kristin Eng, tidligere norsk champion i juniorklassen, og de har funkisener`n Aida Dahlen, inne som Fokus-spiller på disp denne sesongen som i fjor. Uansett holder det trolig ikke mot B-72, selv om de på ingen måte er sjanseløse. Stiller de med Ma Wenting i kampene mot B-72, vil serietittelen fort kunne havne på Manglerud.

Volda og Ørsta kan ta medaljeplass – men får konkurranse fra Notodden
Bak de to store klubbene i norsk damebordtennis er der to klubber som har bemerket seg med gode resultat de siste årene; Volda & Ørsta og Notodden. Begge klubbene har levert bedre resultater på jentesiden kontra guttesiden, og vil trolig by hverandre på en hard kamp om bronsemedaljene i årets serie. – Notodden og Volda & Ørsta er vennskapsklubber, forteller leder i Notodden BTK, Karl Arne Lia. – Derfor er bataljene med Volda & Ørsta alltid ekstra artige. B-72 og Fokus blir for sterke for oss. Volda KAN vi ha en mulighet å slå om alle spiller opp mot sitt beste, men jeg holder dem for å være en liten småfavoritt, sier Lia, som i årets sesong stiller med svært så brukbare Helena Zetterstrøm som ener i samtlige seriekamper.
– Vi trengte en kaptein vi kunne bygge laget rundt, sier Lia, som mønstrer Malin Christiansen, datter Greta Lia og den tidligere kadettlandslagsspilleren Ida Høimyr i tillegg til nevnte Zetterstrøm. Ingeborg Lia er også aktuell for spill i løpet av sesongen.

Harestua vil bygge laget sterkere og sterkere
Harestua har et svært ungt kvinneskap og et håp om å kjempe midt på tabellen, uten at de har noen forventninger om å delta i medaljekampen. Lisa Marie Lange og Julie Grina Rud er nye fra i fjor, melder sportslig ansvarlig i klubben, Stig Amundsen, som har Sara Staberg som kaptein. – Dessverre er hun uaktuell for spill før jul. Dette er selvsagt mer kjedelig for oss siden hun er en sikker poengplukker. Hovedmålsetningen vår er å bygge laget sterkere og sterkere, sier Amundsen, som i fjorårets sesong kunne glede seg over at jentene hans hentet flere overraskende seire mot flere meritterte landslagsspillere.

Tekst: Tor Hallaråker