Sesongen 2018/2019 – Medaljer til Trondheim og Nidaros BTK?

453

Sesongen 2018/2019 – Medaljer til Trondheim og Nidaros BTK?

Trondheim er som alle kjenner til dominerende i norsk fotball, men i bordtennis er det skralt med trofeer som har funnet veien til Trøndelagen.

På 80-tallet hadde Trondheim to store klubber Trondheim BTK og Nidaros BTK, men ingen av disse hevdet seg i toppen av det norske seriesystem. På 90 tallet deltok Trondheim BTK og Nidaros BTK i landets nest øverste divisjon og Trondheim BTK hadde således en sesong i øverste divisjon.  Trondheim og denne gang Vikåsen BTK deltok i landets øverste divisjon for første gang i 2015.

I år representerer Nidaros BTK landsdelen Trøndelag i Stigaligaen.

Primus motor Tor-Arne Jensen har samlet et slagkraftig mannskap og følgende spillere er aktuelle:

Bordtennis.no slo av en prat med Tor-Arne Jensen

For mange i bordtennisNorge er Nidaros BTK totalt ukjente, hva kan du fortelle om klubben?

Klubben har de senere årene ikke vært aktiv mtp deltagelse i seriespill og konkurranser. Men vi har hele tiden hatt faste treningstider og treningslokale. Klubben ble stiftet i 1978, som en bydelsklubb med tilhørighet til Nardo/Risvollan/Stubban. Frode Grini og hans familie var sentrale sammen med Hans Ole Hestvik på stiftelsestidspunktet. Hans Ole er fortsatt med og er styreleder i klubben i dag.  Klubben feiret for øvrig 40 års jubileum i april i år, hvor gamle medlemmer var med å feiret jubilanten.

Dere satser stort i år kan det se ut som, hva skyldes dette?

Det ble litt tilfeldig. Vi var noen få i desember 2017 som bestemte oss å blåse liv i klubben igjen. Utgangspunktet var å begynne med rekruttering, organiserte treninger og deltagelse i den lokale 3 divisjon. Når Trondheim bordtennisklubb valgte å trekke laget sitt fra eliteserien fikk vi henvendelse fra eliteseriespillerne i Trondheim Btk om vi ønsket å søke den ledige plassen i eliteserien. Årsaken til at vi har alle svenskene i troppen er at jeg selv er livredd for å måtte spille eliteserien, men nå er jeg heldigvis langt unna en startoppstilling :-). I tillegg har vi et lag i 3 divisjon med ambisjoner om opprykk. Nå kan det for øvrig se ut som om at Trondheim Btk også mobiliserer for å rykke opp med sitt andrelag, og da er det godt å vite at vi har en svenske i bakhånd hvis det viser seg å bli nødvendig. 🙂 På sikt ligger det i planen å starte rekruttering. Vi ønsker å være en klubb som satser både på bredde og topp.

Hva er målsetningen til Nidaros BTK i Stigaligaen denne sesongen?

Målsettingen er helt klart en sluttspillplass. Vi ønsker oss en finale mot Laksevåg.

Hvem tror du vil vinne Stigaligaen?

Laksevåg er favoritter, men jeg tror Nidaros vinner 🙂