Seriestart i 2. divisjon avd. A: Fornebu legger press på seg selv

72

Tekst: Anders Haukedalen

Det nærmer seg sesongstart i alle våre divisjoner og divisjon 2 er intet unntak. Her er noen tanker jeg har gjort meg opp før den nye sesongen tar til i avdeling A..

Først og fremst vil jeg begynne med å spå at serien i år kommer til å bli veldig jevnspilt, da det er flere sterke lag med. Jeg kjenner ikke så godt til noen av lagene annet enn mitt eget, men etter en kjapp titt på rankingen ser jeg at jeg kjenner en del av spillerne fra tidligere. Det er ingen hvem som helst som spiller rundt om kring i divisjonen vår, mye erfaring ligger her og flere ville vært elitespillere i dag om ikke rankingen hadde blitt oppjustert før forrige sesong.

Forventninger

For vår egen del kan jeg si at vi i Skien har kommet litt sent i gang med treningen i høst, men vi er alltid best på våren uansett. Samtidig vet vi, det så vi spesielt i forrige sesong, at vi kan slå hvem som helst på en god dag.

Jeg tør ikke spå noen tabell, men tør dog påstå at Lynild, Fornebu, Sarpsborg og Skien bør kunne kjempe om de 4 øverste plassene.

Men hva tenker de andre klubbene om årets sesong? 

Frank Martiniussen fra Husøy mener at det kommer til å bli en jevnspilt serie, men at Fornebu og Fjell-kam nok vil knive om opprykket. Bak dem tør han ikke spå noe annet enn at sitt eget lag vil havne en plass midt på tabellen.

Fornebu legger press på seg selv:

Kenneth Zeiffert har følgende å si om årets sesong:

Jeg tror opprykksplassen vil stå mellom Fornebu, Lynild og Hvam, men til slutt trekker nok Fornebu det lengste strået. Skien og Sarpsborg regner jeg med vil klare seg greit, mens Husøy og Fjellkameraterne nok vil havne under streken. Heros vet jeg ikke helt, men de må nok bruke sine sterkeste kort i Stigaligaen og vil nok dermed få det tøft i 2 div.

Unge Oskar Øby fra Sarpsborg sier at han aldri har spilt i 2. divisjon før, men han tror at nivået er ganske høyt, spesielt på spillerne «oppe». Uten å ha sett de andre lagene før, så tipper han sitt eget Sarpsborg et sted midt på tabellen. Uansett lover han at Sarpsborg skal gjøre en solid innsats for å gjøre det så godt som mulig i årets seriespill!

Da gjenstår det bare å se da, kanskje årets første seriehelg kan gi oss en liten pekepinn på hvordan sesongen kommer til å utspille seg? Vi er uansett alle enige om at det er på tide å komme i gang igjen nå, vi har gått for lenge uten tellende kamper nå.

– Anders Haukedalen